NK indoor senioren

door Jasmin Groot

Een weekend om niet snel te vergeten, dat is het NK indoor senioren van 2022. Het mocht eindelijk weer, een NK mét publiek en dat was te merken. Omnisport zat beide dagen bijna helemaal vol.  Voor de atleten van AV23 extra leuk, want ook zij hadden supporters zitten op de tribune.

Dag 1

Zaterdag liepen Elvis Afrifa en Godwin Acheampong de 60m. Elvis, die 3 jaar geleden nog brons haalde op dit onderdeel, mocht eindelijk weer laten zien dat hij echt in vorm is. Voor Godwin was dit zijn eerste NK en pas zijn 3e(!) wedstrijd. De series kwamen ze beiden goed door, allebei een grote Q. Bij Godwin maakten ze het nog even spannend door vlak voor de wedstrijd de series te wisselen, maar gelukkig is het goed gekomen en wist hij een goede tijd te lopen.

In de halve finale kwam Godwin tot een tijd van 7,00 (PR), helaas niet genoeg voor de finale. Elvis liep een tijd van 6,75 en ging met die tijd als 3e door naar de finale!

De tijden van de finale zaten erg dicht bij elkaar, maar het was toch Elvis die als 2e over de finish kwam in 6,70 (PR)!

De 60m was niet het enige onderdeel waar een atleet van AV23 op ging starten. Bram van der Jagt liep namelijk de series van de 400m. Hij ging strijden voor een plekje in de finale van zondag. In serie 2 werd hij ingedeeld met o.a. Taymir Burnet en Tony van Diepen. Een lastige serie, maar niet onmogelijk. Bram kwam uiteindelijk als 4e van zijn serie over de finish in een tijd van 49,43 (PR)! Een race waarin hij af en toe moest inhouden, maar toch een hele snelle tijd liep.

Dag 2

De zondag stond, naast de 400m finales, in het teken van de 60m horden. Dit is het onderdeel waar Job Geerds van start gaat. Hij maakt dit indoorseizoen al een enorme indruk, door namelijk al meermaals onder de 8,00 te lopen. In de series liep hij een tijd van 7,92 en kwalificeerde hij zich voor de finale.

De finale ging er wat moeizaam aan toe door twee valse starten. De derde keer moest het dus gebeuren. Job bezweek niet onder de spanning en het gedoe van de valse starten, want hij kwam in de finale als 3e over de finish in een tijd van 7,84!! Dit is de snelste tijd gelopen door een eerstejaars senior op de 60m horden. Ook mooi meegenomen naast een bronzen medaille!

Dit NK hebben alle AV23 atleten een nieuw PR behaald en zijn er medailles gewonnen. Elvis, Godwin, Bram en Job, jullie hebben het geweldig gedaan.