NKi 2018 – Tara zilver, Joshua brons

door Theo Danes

Verspringster Tara Yoro heeft zilver gewonnen op dag 1 van het NK indoor in Apeldoorn. Prolongatie van de verrassende titel van vorig jaar werd gedwarsboomd door een ontketende Carlijn ter Laak, die met 6,12m verder sprong dan ooit. Een overwinning met een AV’23-tintje, want Carlijn traint al geruime tijd mee in de groep van Els van Noorduyn. Tara sprong met 6,02m wel een indoor-pr, maar de echte uitschieter bewaart ze voor het outdoorseizoen.
Daarna werd de zandbak het domein van de hinkstapspringers, waar zich misschien wel de saaiste strijd ontspon in de geschiedenis van de atletiek. Na één poging stond het podium namelijk al rotsvast, maar wel mét een bronzen medaille voor Joshua Record. Zijn openingssprong van 14,40m bleek meteen de beste van de serie. Johnny van Schooneveld moest de strijd na twee pogingen helaas staken met een pijnlijke rug.
Ondertussen was bij de mannen een vijfkoppige sprintdelegatie te bewonderen op de 60 meter. A-junior Levi Hazes kende een goede start, maar blesseerde zich licht aan zijn hamstring in het zicht van de finish, dus de halvefinaleplaats moest hij helaas laten schieten. Rutger Bien liep een behoorlijke 7,18, Menno Blom 7,41s en Ezra Amokwandoh was zeer content met zijn nieuwe persoonlijke record: 7,21s.

De 7,01s van Elvis Afrifa was goed voor de volgende ronde. In de halve finale kwam hij als een raket uit de blokken, wat hem een uitstekende 6,90s opleverde, slechts een honderdste boven zijn beste tijd van vorig jaar.

Op dag 2 was de inbreng van AV’23 minder omvangrijk. Meerkampster Iris de Ruiter sprong 1,63m hoog en liep de 60 meter horde in 9,17s, beide iets betere prestaties dan bij de NK meerkamp eerder deze maand. Rutger Bien bleef met 22,78s in de series van de 200 meter zo’n 2 tienden boven persoonlijk record.

Uitslagen NK indoor 2018
Foto: Erik van Leeuwen, www.erki.nl