Pupil van de maand juni 2012

door Andrea Aquina

Het gaat goed met de pupil-van de-maand rubriek! Ik krijg de laatste tijd aanmeldingen van pupillen zelf, via de trainers, en van trainers die pupillen voordragen. Ik bewaar alle aanmeldingen, dus als je niks hoort: gewoon even afwachten! Heel mooi, want het laat zien dat het goed gaat met de jeugd van AV ’23. De trainingsgroepen draaien goed, de trainers zijn volop bezig met het maken van mooie programma’s voor jullie, en intussen leiden zij ook nog nieuwe jonge trainers op, die jullie vaak al zien als ze hun ‘stage’ lopen bij de jullie trainingen. Nu nog zorgen dat we in nog grotere getale afreizen naar de wedstrijden. In ieder geval naar de competitiewedstrijden, maar het is ook leuk om naar andere wedstrijden te gaan. Wil je ook eens aan een andere pupillenwedstrijd meedoen, dan kun je in de wedstrijdkalender van de atletiekunie zoeken naar leuke wedstrijdjes.

En wil je niet alleen gaan, vraag dan je vriendjes op de trainingen en/of mail me zodat ik een oproep op de website zet, zodat we met een groepje van AV’23 kunnen gaan. Je leert er een hoop van, je kunt je records verbeteren, en het is natuurlijk gewoon heel erg leuk!

En als je ergens hebt meegedaan en je wil er een stukje over schrijven op voor op de website: nog beter. Mail dat aan Anna, liefst met een leuke foto!

Maar nu dan de pupil van de maand JUNI, een meisje dat dol is op wedstrijden, en al heel wat atletiekbanen in de regio heeft gezien. Pas geleden hebben jullie haar zelfs in de uitzending van Z@ppsport in het Olympisch Stadion kunnen bewonderen. Ik heb het over: Tess van Onna!

Tess is 9 jaar en doet al zo’n drie jaar aan atletiek. Tess woont vlakbij de atletiekbaan en ze houdt van rennen, dus de keus voor AV’23 was gemakkelijk gemaakt. Je kunt Tess vinden bij AV ’23 op woensdag en zaterdag. Ze traint dan bij de A1 pupillen en haar favoriete trainer is Donald, omdat hij lekker sportief is en heel grappig. Donald is zeker sportief: naast het geven van training is hij namelijk ook actief als polsstokspringer.

De favoriete atletiekonderdelen van Tess zelf zijn kogelstoten en de estafette. Tess is bijna altijd wel in het originele AV’23 tenue op de baan te vinden. Ze vindt het dan ook mooie kleuren en een mooi driehoeklogo. Ik heb Tess ook gevraagd wat zo van onze baan en kantine en kleedkamers vindt en of ze daaraan wel iets zou willen veranderen. Tess vertelt: “Als het warm is zou er wel een douche over het hele veld moeten zijn, dan kunnen we daar mee spelen en  natspatten en afkoelen.” Als ze een training zou mogen geven zou ze dan ook “veel waterspelletjes doen en in de winter sneeuwballen gooien en een sneeuwballenmachine.”

Ik heb Tess natuurlijk ook gevraagd wie haar favoriete atleten of sporters zijn. Ze noemt dan: Jamile Samuel, Dafne Schippers en DONALD! Maar ook Rafael Nadal en Roger Federer vindt ze heel goed.

Tess was op 27 mei te zien in Z@ppsport. Deze opname kun je nog terugzien op de site van Z@ppsport. Tess vertelt erover: “De opnames waren heel spannend maar wel heel leuk. Het duurde best lang, 3½  uur en het was in het Olympisch Stadion. Dat was ook bijzonder om daar te zijn. De regisseur was heel erg druk, hij had volgens mij ADHD. Jamile was heel erg aardig en legde het heel goed uit. Ik heb wel veel geleerd. Onder andere dat ik grotere passen moet nemen bij de start (geen tussenpassen). Maar meer ga ik er niet over vertellen want dan worden mijn concurrenten veel beter en dat mag niet hoor. Hihi. Ik had na de les van Jamile mijn pr op de 60 meter al verbeterd (10.8 naar 10.4) en tijdens de laatste competitiewedstrijd was ik weer sneller (10.1). Leuk he.”

Naast atletiek doet Tess ook nog aan tennis en soms judo. En ze houdt van lezen en met waterpistooltjes buiten spelen en tv kijken en koken. En soms blijft er nog wat tijd over om naar school te gaan, en dan gaat Tess naar de Nieuwe Kring in Diemen. Want dat is natuurlijk toch ook wel handig, want als Tess geen atletiektopper wordt vindt ze fotograaf of architect ook wel mooi! Tess, erg bedankt voor jouw verhaal, en tot ziens op de baan maar weer!