Pupil van de maand juni

door Anna Goede

alt 

De pupil van de maand JUNI is Noa Hoondert.

 

Noa is 10 jaar en traint dus bij de A2 pupillen. Zij is een echte snelheidsduivel op de lange afstandnummers: op de 600mtr en de 1000mtr en op de crossen in de winter. Overal vinden we Noa hoog in de ranglijsten terug. Ik ben het vergeten aan haar te vragen, maar ik denk dat de mooiste overwinning in Noa’s atletiekcarriere tot nu toe die is geweest op de Nescio Jeugdloop van april dit jaar. Daar bleef Noa alle andere kinderen voor, de meisjes èn de jongens!

Noa traint dan ook best wel vaak, op dinsdag, donderdag en zaterdag. En alle trainers bij de A2 vindt ze even leuk. Noa vertelt: "Ik vind de 1000 meter het leukste onderdeel omdat ik rennen heel leuk vind en omdat ik er wel goed in ben."

Natuurlijk was Noa ook mee met het pupillenkamp dit jaar, waarbij ze het douanespel het leukste vond. Dat was voor haar voor het laatst, mee op pupillenkamp, want volgend jaar gaat ze al weer over naar de junioren. Maar wees gerust Noa. Ook de junioren hebben leuke uitstapjes, met als hoogtepunt de Kermismeerkamp in Best: atletiek, kermis en kamperen rond de baan. Noa weet nog niet wat ze later wil worden maar ze zegt: "Ik wil in ieder geval doorgaan met atletiek." Gelukkig maar!

Naast atletiek zit Noa natuurlijk ook gewoon op school, op de 5e Montessori, en heeft ze ook nog vioolles. En tot slot vertelt Noa nog: "Sinds vorig jaar zit mijn zusje Rachel ook op atletiek. Zij traint bij de C pupillen." Ik hoop dat Rachel het net zo leuk vindt bij AV ’23 als jij Noa. Ik wens je heel veel succes, dat je nog maar héél veel PR’s zult gaan verbeteren!

 

Komen jullie Noa ook aanmoedigen bij de pupillencompetitie op 18 juni op onze eigen baan? Noa wil haar PR’s bij kogelstoten en verspringen gaan verbeteren en misschien op de 1000 meter.

 

Wil je ook een keer pupil van de maand worden? Stuur dan een mailtje en een leuke foto aan Andrea.