Pupillencompetitie: bijna alle AV23-ploegen door naar de finale

door Joran Angevaare

De competitiewedstijd bij Suomi, afgelopen weekend, was de laatste kans voor de pupillen om zich te plaatsen voor de finale. Met maar liefst 109 pupillen waren we veruit de grootste vereniging in Santpoort. Dankzij onze enorme aantallen waren veel estafetteseries vooral rood-wit gekleurd. Het was, op een hevige stortbui na, een mooie dag op de baan van Suomi.
De kinderen hebben het heel goed gedaan: van de tien AV’23 ploegen hebben zich negen weten te plaatsen voor de finale! Het zal 17 september druk worden met AV’23-ers, nu de JPA2, MPA2, JPA1, MPA1, JPB, JPC, MPC, J mini, M mini allemaal een plekje hebben veroverd in de finale.
De wind gaf een lekker duwtje in de rug op de sprintafstanden en daar werd dan ook hard gelopen. Joris Mantel en Maud de Jong wisten hun eigen clubrecords te verbreken met tijden van 2.02.89 en 2.06.82 op de 600 meter! En er waren nog veel meer prachtige prestaties waarmee Bart, Marnix, Carlitos, Monne, Ezra, Joris, Miska, Chaca, Lucy, Lilian, Maud, Nehissa, Kaitlyn, Nina, Veerle, Eva, Pam en Belle zelfs op het podium van de meerkamp of lange afstand wisten te komen.
Het was heel leuk dat Suomi niet alleen deze toppers maar alle kanjers die hadden meegedaan aan de wedstrijd een medaille gaven.
Uitslagen zijn hier te vinden:
https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/7234/
De ploegenuitslag is hier: http://www.tigch.nl/pupil/2016/ploegen.htm
en de individuele uitslag hier:
http://www.tigch.nl/pupil/2016/ind_mpa2.htm