Renovatie atletiekbaan

Door: Andrea Aquina

De afgelopen weken zijn de werkzaamheden voor de baanrenovatie gestart. Inmiddels wordt er zo uitgebreid gewerkt op de baan dat deze op werkdagen van 10 tot 16 uur zal worden afgesloten voor leden en publiek. De baan en het middenterrein gelden dan als officieel werkterrein en mogen niet betreden worden. De toegangspoort gaat daarom ook dicht. Vooralsnog kan de baan in de avond en in het weekeinde nog gebruikt worden voor looptrainingen. Naar verwachting gaan ze vanaf 17 augustus ook aan de slag met de bovenlaag waardoor trainen op de baan voor enige tijd niet mogelijk zal zijn.

Wel hebben we afgesproken dat het clubgebouw bereikbaar blijft voor de groepen die doortrainen deze zomer. De fietsenstalling en kleedkamers kunnen dan gewoon gebruikt worden. De training zelf dient uiteraard buiten de baan plaats te vinden als deze is afgesloten! De atleten die het krachthok hebben gereserveerd op tijden dat er geen groepstrainingen zijn (en het hek dus dicht zit) kunnen het clubgebouw bereiken via de toegang bij de parkeerplaats of langs het beachveld. Gelieve de baan niet te betreden als er gewerkt wordt! We hebben deze afspraken in goed vertrouwen gemaakt. Maar als de leden bij de werkzaamheden in de weg lopen of voor gevaarlijke situaties zorgen dan moet het hele terrein alsnog in de bouwhekken. Daar zitten wij, noch de gemeente op te wachten!


Naar verwachting zal de renovatie half september afgerond zijn. Vanaf half augustus starten alle reguliere trainingen weer. We laten jullie nog weten op welke alternatieve locatie op het sportpark deze zullen kunnen plaatsvinden. We gaan ervan uit dat het clubgebouw in elk geval de verzamelplek blijft. Maar één en ander is afhankelijk van de werkzaamheden. Houd dus de website in de gaten in de week voordat de trainingen weer starten.

Eén onderdeel van de renovatie is al klaar: we hebben tussen het club­gebouw en het beachveld in een extra werp­trainings­locatie gekregen, met deels betonplaten en deels gras en netten aan de zijkant. Hierop kunnen diverse trainingen bijvoorbeeld met medicienballen worden gedaan, of met kogels (op het gras). Op dit moment gaan we ook de mogelijkheden na om de oude polshoogmat met bak te behouden om deze voor diverse trainingsvormen te gebruiken. Allemaal extra ruimte die we op de drukke dagen heel goed kunnen gebruiken. Onze derde verspringbak (in de hoek bij Athena) is straks na de renovatie veel beter bruikbaar, de drainage van het veld wordt vernieuwd, we krijgen wateraansluitingen bij de verspringbakken, nieuwe lichtmasten en energiezuinige LED verlichting, en zo zijn er nog tal van zaken die worden verbeterd.