Knappe tijden in bloedheet Breda

door Monique Admiraal

Vandaag, zaterdag 8 augustus was de limietenwedstrijd bij AV Sprint in Breda. Een leuke wedstrijd op een prachtige locatie, vlakbij het Mastbos. Alles was strak en goed geregeld met speciale looproutes in verband met de regels om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

AV’23 leden Tara Yoro, Elvis Afrifa en Joris Mantel deden mee en ook Churandy Martina van Rotterdam Atletiek was van de partij. De 100 meter sprint van de mannen was supersnel. Churandy won in een tijd van 10,34 sec. Elvis was tevreden met de 10,79 die hij liep, terugkomend na blessureleed. Later op de dag liep Elvis nog een 200 meter in een tijd van 21,75 sec, erg snel. Tara rende op de 100 meter een PR in 12,43 sec en kwam met verspringen met 6,17 in de buurt van haar beste prestatie; 6,26 meter. Dat belooft veel voor het komende seizoen! Joris deed voor het eerst sinds de intrede van het coronavirus weer mee aan een wedstrijd. Op de 800 meter kon hij zijn middellange afstand kwaliteiten laten zien. Na 600 meter kwam hij door met een tijd van 1,40 minuten (al een PR) maar de laatste 200 meter vielen hem zwaar, waardoor hij eindigde in een tijd van 2.23,08 sec (wel een clubrecord). De thermometer gaf intussen 36 graden Celsius aan. Twee uur later een 80 meter sprinten was eigenlijk teveel gevraagd. Alsnog een prachtige zonovergoten dag, waarbij we vooral heel blij waren dat er weer wedstrijden georganiseerd worden.

Op de foto Elvis met het huidige AV’23 hemd en Joris met het showmodel van het nieuwe tenue. Medio augustus zal de nieuwe wedstrijdkleding geïntroduceerd worden en volgen er passessies. Hierover later meer!