Samenwerking USC Fysiotherapie – AV’23

door Sander Stok en Sandra Verkruisen

Op 8 oktober was de trainersdag. De trainers kregen een nadere kennismaking met de vertrouwenscontactpersonen en enkele specialisatie trainingen. Daarna volgde een clinic van Joep Kamphuis van USC Fysiotherapie over blessurepreventie. In de pauze werd het reclamedoek van USC Fysiotherapie opgehangen langs de baan. Hiermee zijn ze officieel sponsor en samenwerkingspartner geworden.

Via de samenwerking met USC Fysiotherapie wil AV’23 een vast aanspreekpunt creëren voor zowel trainers als atleten en hun ouders. Eén- of tweemaal per jaar zal USC Fysiotherapie zijn kennis naar de club brengen door een clinic te organiseren voor de trainers. Zo kan AV’23 een professionaliseringsslag maken in het begeleiden van atleten en de ontwikkeling van onze trainers.

USC Fysiotherapie heeft meerdere vestigingen en verschillende specialisten in het team zitten, zodat voor elke blessure een passende behandeling kan worden geboden op een locatie in de buurt. Voordeel van de vestiging in het USC sportcentrum op Science Park is dat daar ook specialisten aanwezig zijn op andere gebieden. We noemen een sportdiëtist (op de dinsdag heeft o.a. Johnny van Schooneveld er een gratis inloopspreekuur van 17.00 tot 18.00), sportpsycholoog, inspanningsfysioloog en sportarts. USC Fysiotherapie werkt goed samen met onze andere sponsor en loper Robin Puls van Fysiotherapie Amsteldorp.