Start bootcamp trainingen

door Gerard Lijnzaad

1 September starten we bij AV’23 met een bootcamp training op de zondagochtend. We hebben gemerkt dat het geregeld voorkomt dat mensen looptrainingen en bootcamp trainingen combineren. Het lijkt ons een goed idee om deze activiteiten onder één dak (wel in de buitenlucht) aan te bieden. De eerste drie maanden gebruiken we om te inventariseren of er voldoende deelname is om de bootcamp training te continueren.

Bootcamp, wat is dat eigenlijk?

Het is conditie training voor het hele lichaam waarin verschillende elementen steeds weer terugkeren. Denk hierbij aan spierversterkende oefeningen, uithoudingsvermogen, coördinatie en flexibiliteit.Het is een trainingsvorm die een prima aanvulling is op andere trainingen zoals bijvoorbeeld looptrainingen.

Werkvormen

Er wordt in verschillende werkvormen gewerkt. De ene keer met materiaal, een andere keer met het eigen lichaam. Soms in tweetallen, dan weer solo. Het aantal herhalingen kan leidend zijn, of er wordt gewerkt op tijd, dan weer met losse oefeningen of er wordt gewerkt in een circuitvorm, enz. Kortom variatie is altijd het uitgangspunt.

Ben ik goed genoeg om mee te doen?

Natuurlijk, je doet wat je kunt. In een uur werken we alle spiergroepen af. We blijven ons elke keer weer opnieuw uitdagen en ontdekken steeds weer onvermoede kwaliteiten bij onszelf.

Wie geeft de training en wanneer is het?

De training wordt gegeven door Jan Mens op zondagochtend van 10:00 – 11:00 uur op en rond onze atletiekbaan. Jan heeft al decennia ervaring als trainer. Bij AV’23 is hij al 14 jaar de trainer van onze lange afstandswedstrijdgroep. Hij heeft een brede sportachtergrond en is een inspirerende trainer.

Lijkt je dit wat?

Ben je lid van AV’23 en train je al bij een andere trainingsgroep, dan kun je gewoon aansluiten bij de groep op de zondagochtend. Ken je niet-leden die geïnteresseerd zijn, nodig ze uit om mee te komen; hieronder staat hoe dit kan.

Ben je geen lid, dan heb je twee keuzes.

  • Je kunt je direct aanmelden als recreant lid en daarmee heb je in principe toegang tot al onze trainingen.
  • Je wilt je niet aanmelden als lid, maar wel deelnemen aan de bootcamp trainingen op basis van betaling per keer, dan kun je je via deze link aanmelden. Er wordt geadministreerd aan welke bootcamp trainingen je hebt deelgenomen en op basis daarvan wordt per kwartaal achteraf jouw bijdrage ad € 10,00 per keer geïncasseerd.

Is dit niet aan jou besteed?

Misschien ken je iemand die dit wel leuk vindt, breng dit dan onder haar/zijn aandacht.

Wil je eerst nog wat vragen?

Stuur een e-mailbericht naar av23bootcamp@xs4all.nl