Successen op de D spelen in Olympisch stadion

door Sandra Verkruisen

Een dag na de Ouder Kind Battle stonden 7 D junioren al weer klaar om deel te nemen aan de Nationale D spelen in het Olympisch Stadion. En zeker niet zonder succes. Al bij één van de eerste onderdelen wist Patrick Hees de 3 kg kogel naar 9,88 meter te stoten. Dit leverde hem een prachtige gouden medaille op. Met speer kwam hij tot de 4e plek met 28,08 m.

Nehissa Hendriks had nog voldoende energie over, want rende in 21,31 de finale van de 150m in. En in de finale behaalde ze de zilveren medaille met 20,81. Daarna wist ze nog een verdienstelijke 6e plek te halen in de finale van de 60 m met 8,71.

De andere junioren behaalde dan wel niet het podium, maar lieten zien dat ze zich in het goed bezette veld staande wisten te houden. Pam de Kruijf met verspringen en  daarna op de 1000m, Kaitlyn Groot op de 1000m, Anne Jongedijk, Doris Thomas en Mick van Schaffelaar met hoogspringen. En die paar stortbuitjes tussendoor deden er niets aan af dat deze junioren en hun ouders een mooi atletiekweekend hadden.