Team Els naar NK-atletiek 2013

door Hans Hofstede, voorzitter AV’23
Nog drie nachtjes slapen en de atleten van AV’23 mogen schitteren op de heilige gronden van het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Aanstaande zaterdag en zondag vinden daar de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek plaats. Raar eigenlijk dat hier tot nu toe nauwelijks aandacht besteed is aan dit spektakel. Er doen twaalf leden van AV’23 mee. Nog nooit eerder waren er zoveel deelnemers van onze vereniging. Een extra reden om trots te zijn op mijn lidmaatschap van AV’23.

Vrijwel alle AV’23-deelnemers behoren tot het team van onze toptrainster Els van Noorduyn (zie foto). De voor AV’23 uitkomende midden- en langeafstandlopers: Fa Adda en Sjaak Hoogstraaten trainen bij Bram Wassenaar. Het is vooral dankzij deze voortreffelijke trainers dat we zo goed presteren in de top van de Nederlandse atletiek. Dus roep ik onze leden op aanstaande zaterdag of zondag naar het olympisch stadion te gaan om onze mannen en vrouwen aan te moedigen en te zien presteren. Zaterdag om 11.00 uur is het Anne Goede die als eerste aan de beurt is met het discuswerpen. Daarna kunnen we genieten van de prestaties van Rosa de Jong (100 en 200m sprint), Dennis Weijens (100 m), Tessa Strijp (400 meter), Fa Adda (5000m), Iris Kilsdonk (400m horden), Brenda Baar (verspringen en hinkstapsprong), Bram Teunisse (100m), Sjaak Hoogstraaten (800m), Alain van Tholl (110m horden), Joram Knigge (hoogspringen), en tenslotte de “beer van de Watergraafsmeer”: Sander Stok (discus en kogelslingeren). Er zitten een paar atleten tussen die op hun favoriete onderdeel tot de besten van Nederland behoren. Dus: Kom dat zien! Met speciale aandacht voor Sander Stok met het kogelslingeren (zaterdag 20 juli, 12.45 uur) en Brenda Baar op de hinkstapsprong (zondag 21 juli, 14.25 uur). Maar let ook op de te verwachten goede prestaties van alle anderen.

Beste NK’ers veel succes aanstaand weekend en Els veel dank voor je tomeloze inzet om deze jonge atleten op dit niveau te krijgen.