Trainen voor de tien bij AV’23

door Hans Hofstede

Hardlopen is gezond. Steeds meer mensen lopen een of meerdere keren per week een rondje. Voor lopers die al een beetje ervaring hebben, biedt de Watergraafsmeerse atletiekvereniging AV’23 een nieuwe uitdaging: in negen avonden trainen voor de tien kilometer.
Nauwelijks bekomen van Rio en de Middenmeerloop komt eraan. Op zondag 30 oktober organiseert AV’23 de Middenmeerloop, een prachtige loop door het vele groen van de Watergraafsmeer en Diemen-noord. Elk jaar wordt het te lopen parcours iets anders, beter en groener. Start en finish is op de atletiekbaan van AV’23.
Het lijkt me geweldig om daar met een club nieuwe mensen – die er samen voor getraind hebben – aan de start te verschijnen. Direct na de zomervakantie, op maandag 29 augustus, gaan we aan de slag.

op je eigen niveau
De ‘Middenmeer-clinic’ is een traject van negen trainingen voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om goed mee te kunnen doen moet je in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. Dat hoeft nog niet zo héél hard. Er moet nog wel wat te trainen zijn. Onze ervaren hardlooptrainers geven negen maandagavonden lang een inspirerende looptraining. De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Na de training staat er een kop thee of koffie voor je klaar in onze kantine en vertelt de trainer hoe je die week zelf kunt trainen. We nodigen een keer een sportfysiotherapeut uit om iets te vertellen over loopbelasting en blessurepreventie. En we besteden aandacht aan hardloopschoenen en kleding.

persoonlijk record
De clinic begint op maandag 29 augustus om 19.30 uur. Vlak daarvoor krijgen deelnemers nog wat informatie over de inhoud van de clinic. De trainingen vinden plaats op en rond de professionele 400 meter atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. Of je na de clinic de tien kilometer binnen een uur kunt hardlopen of niet, dat maakt niet uit. Je gaat gewoon voor je persoonlijk record tijdens de loop op 30 oktober. Plezier, motivatie en hardlopen ervaren als tool om je beter over jezelf te voelen, staan voorop. Hopelijk inspireert de clinic om ook na de run lekker te blijven hardlopen en misschien wel lid te worden van onze club.

kosten en inschrijving
Deelname aan de middenmeer-clinic kost € 70, dat is inclusief inschrijving voor de Middenmeerloop. Inschrijven kan via dit formulier.