Trainingskamp in Meppen: de puntjes op de i’s

Afgelopen Paasweekend was het een stuk rustiger op de baan dan anders. De pupillen en C- en D-junioren hadden een lang weekend vrij. Dit had te maken met het hoogtepunt in de voorbereiding op het wedstrijdseizoen: het trainingskamp voor de senioren. 24 atleten zonderden zich vier of vijf dagen af in het Duitse Meppen, om zich volledig te richten op hun passie: de atletiek. Coach Els van Noorduyn stond van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op de atletiekbaan om alle afgereisde atleten de benodigde aandacht te kunnen geven.

door Theo Danes

Onze aanwezigheid bleef niet onopgemerkt. Een andere atletiekclub uit Duitsland had samen met ons intrek genomen in de Jeugdherberg in Meppen naast de baan, en meer dan eens stonden de trainers van deze groep te kijken naar onze verrichtingen. Ons materiaal werd goed onder de loep genomen, en het leek er bijna op dat dit een multi-purpose-trip zou gaan worden voor Sander; het tijdmetingssysteem dat wij gebruiken viel erg in de smaak.

Vergeleken met vorig jaar waren er veel minder atleten mee. De A- en B-junioren hadden dit jaar hun eigen kamp. Dit werkten zij af in Oordegem. Desalniettemin was de sfeer in de groep ook erg goed. ’s Avonds werden spelletjes gespeeld, het ‘namenspel’ is een klassieker, maar dit jaar had Joram ook een heuse sportquiz in elkaar gedraaid. Dit leidde soms tot hilarische taferelen. Ook op de baan hielpen we elkaar, werd men aangemoedigd en dolden we met elkaar.

Terug naar de trainingen. Een tiental atleten was op donderdag  al vertrokken richting Meppen. Zo konden zij ook de donderdagmiddag en de vrijdagochtend mee pakken. Door de individuele aandacht die je een half uur of drie kwartier krijgt van Els, worden de puntjes op ieders spreekwoordelijke I gezet. Dit leidt tot mooie momenten en in de woorden van Els: ‘soms valt het kwartje of dubbeltje en heb je van die kleine wondertjes’. In zo’n weekend kunnen grote stappen (soms letterlijk) voorwaats worden gezet.

Volgende week zondag, 22 april, is voor de senioren de aftrap van het baanseizoen. Ongetwijfeld zullen we dit jaar weer mooie prestaties voorbij zien komen, misschien al op deze eerste competitie-ronde, waarbij de mannen (1e divisie, Tilburg) en de vrouwen (2e divisie, Hoorn) helaas gescheiden zullen opereren. Belangrijk voor goede prestaties is een solide basis, en deze is met Pasen gelegd.

Foto’s: