NK indoor – Brenda oppermachtig

door Theo Danes

Op de NK indoor voor senioren heeft Brenda Baar wederom een Nederlandse titel aan haar erelijst toegevoegd. De strijd was deze keer verre van spannend. Na één poging stond ze met 6,07m meteen bovenaan en deze koppositie gaf ze niet meer af. Al haar geldige sprongen maakten deel uit van een constante serie en waren verder dan die van de concurrentie. Het hinkstapspringen slaat Brenda dit indoorseizoen over. Met het verspringgoud op zak kan ze zich opmaken voor een prachtig zomerseizoen.

Dennis Weijens wist zich met een tijd van 7,22s te plaatsen voor de halve finale van de 60 meter. Weliswaar op het nippertje, maar dat mag de pret niet drukken.

Tussendoor liep Dennis een knappe 200 meter vanuit baan 2 in 23,38s. In de halve eindstrijd van de korte sprint kwam 7,24s op de klokken, waarmee hij zich mooi in de top 20 nestelde. Vanuit baan 5 kwam Dennis vervolgens tot 23,12s in de tweede 200m-reeks.

Rosa de Jong strandde met 8,35s in de series van de 60 meter. Nu had ze voor een plek in de halve eindstrijd haar pr wel erg fors moeten verbeteren (8,03s), maar ze had toch op een iets snellere tijd gehoopt. Twee weken terug liep Rosa nog 8,23s bij de NSK. A-junior Sjaak Hoogstraaten deed op de 800 meter met de grote mannen mee en liep net als bij de NK junioren een 1:56’er. Geen finaleplaats maar wel een mooie ervaring rijker.

Liveresults