Trainingspakkenwedstrijd voor pupillen goede voorbereiding op competitiewedstrijd komend weekend

door Kees de Waal (pupillen A2), foto’s Martijn de Waal en Anna Goede

{{cb:name=trainingspakkenwedstrijd 2017}}

Het baanseizoen is weer begonnen en om in vorm te komen voor de competitie wordt er elk jaar een trainingspakkenwedstrijd georganiseerd, waar alle leden van AV ’23 aan mee kunnen doen. Dit jaar was het heel lekker weer, dus een trainingspak was niet nodig.
De mini’s mochten voor het eerst meedoen aan een echte baanwedstrijd. Bij de sprint won Kamiel de Waal net van Benjamin Miedema, terwijl Benjamin het verspringen, het balwerpen en de 600 meter had gewonnen. Bij de meisjes mini won Benthe de Jong haar eerste meerkamp.
Bij de meisjes C-pupillen won Lilian Groot net van Lucy de Kruif met 4 punten verschil, vooral dankzij de verre worp van 18 meter en 61 centimeter van Lilian. De 600 meter werd wel met flink verschil gewonnen door Lucy. Bij de jongens C-pupillen won Miska van den Toorn de meerkamp terwijl bij hun de 600 meter werd gewonnen door Steven Maddox.
Bij de jongens B-pupillen won Joris Mantel de meerkamp met grote overmacht, namelijk met meer dan 200 punten verschil op nummer 2 Ayman Kwyasse. Bij de meisjes van deze categorie won Maud de Jong met een nog groter verschil dan Joris namelijk met bijna 400 punten verschil op de nummer 2. Hier was de strijd om de tweede plek wel heel spannend tussen Joena van Oordt, Daila Harinck en Evelien van Doorne. Uiteindelijk kwam Joena op de tweede plek te staan. Bijzonder was de 1000 meter, waar Joris Mantel en Maud de Jong vrijwel gelijktijdig over de finish kwamen, beiden ook nog eens in een nieuw clubrecord in de categorieën Jongens B en Meisjes B: 3:31,7 voor Maud en 3,31,2 voor Joris.
Bij de jongens A1 ging de stijd om de eerste plaats tussen Patrick Hees, Robin den Engelse en Jorg Kelpin. Patrick won, met dank aan zijn superieure prestatie bij het kogelstoten: 7 meter 30. Mede dankzij een zeer sterke sprint (9,3) won Nehissa Hendrinks de meerkamp bij de meisjes A1 en schreef ze ook de 1000 meter op haar naam. Bij de jongens A2 consolideerde Bart Blokdijk zijn eerste plek met ruime voorsprong, daarachter zaten Gilles Krol, Mick van Schaffelaar en Marnix Molenaar dicht bij elkaar. Bij de meisjes won Eva Bijl de meerkamp en schreef Pam de Kruif met meer dan een halve minuut voorsprong de 1000 meter op haar naam.
Alles bij elkaar was het voor de pupillen een mooie voorbereiding op de eerste echte competitiewedstrijd die volgende week bij AKU in Uithoorn is.