Uit de bestuurskamer, 18 april 2013

door Hans Hofstede, voorzitter AV’23

het nieuwe pad tussen de appelbomen en de houtwal langs het slootje

Appelboomgaard
Driehonderddertig appelbomen zijn er geplant, pal naast onze baan. Als het goed is, zitten deze bomen over enkele jaren vol heerlijke santana-appels. Deze boomgaard is tot stand gekomen in het kader van het project ”Fruit4Sport”, een samenwerkingsproject tussen Universiteit Wageningen, Stadsdeel-oost en de sportverenigingen op Middenmeer/Voorland. AV’23 heeft zich bereid verklaard deze boomgaard te “adopteren”. Dit betekent, dat we kunnen beschikken over de oogst en bereid zijn mee te werken aan het onderhoud van deze bomen. Dus, als er nu al mensen die staan te popelen om in de boomgaard aan de slag te gaan: meldt je bij het bestuur en we organiseren (samen met de tuinmannen van het stadsdeel) de eerste workshops “onderhoud en oogsten”.
Maar de bomen waren nog niet geplant of het gemor onder het hardloopkader van AV’23 begon: “Wie heeft het in zijn hoofd gehaald om ons heilige ”rondje buitenom” te verprutsen?”, “Waarom is er geen vooroverleg geweest?” tot “Zullen we die bomen er weer uit trekken?”. Inmiddels is de storm weer gaan liggen, dankzij het onderhandelingstalent van Michiel Hatenboer. Na een inspectierondje met de tuinmannen van het stadsdeel is afgesproken dat er een goed beloopbaar graspad achter de boomgaard om wordt aangelegd. Ook aan de zuidoost-kant van de baan wordt de beplanting aangepast, zodat hier ook een graspad kan ontstaan. Het “rondje buitenom” is gered en we krijgen er een boomgaard en een romantisch bospad (zie foto) bij cadeau.

Technische Commissie
Voor wie het nog ontgaan was: sinds een aantal weken heeft onze club eindelijk weer


een springlevende Technische Commissie (TC). Deze commissie bestaat uit Gerard Lijnzaad (wegatletiek), Sander Stok (baanatletiek) en Jaap Sulkers (vanuit het hoofdbestuur). De commissie is direct aan de slag gegaan om een aantal actuele problemen op te lossen. Zoals:

  1. het organiseren van een goede en definitieve oplossing voor het gat dat is ontstaan na het vertrek van Rob de Weger als trainer en coach van de groep Technisch Algemeen (baanatletiek voor studenten, senioren en masters),
  2. het organiseren van goede trainingsmogelijkheden voor jongeren, die zich willen bekwamen in het hardlopen op de midden en lange afstanden,
  3. het opbouwen van een goede relatie tussen de Technische Commissie en het Jeugdbestuur.

Natuurlijk heeft ook deze commissie versterking nodig. Drie mensen is veel te weinig voor zo’n belangrijke club. Het hele wedstrijdgebeuren is nog niet vertegenwoordigd. Ook het personele aspect (aanstellen en betalen van trainers) vraagt veel aandacht en dus versterking van de TC. Afgesproken met het bestuur is, dat komend najaar de TC voor de eerste keer verslag uitbrengt over haar resultaten, organisatie en prioriteiten aan bestuur en algemene ledenvergadering.

Douches
Hoera, er kan eindelijk weer volop gedoucht worden. Zowel bij de heren als bij de dames was er nog maar één douche waar een behoorlijke straal uit kwam. De rest was er in de loop van de jaren mee gestopt. Na een hele dag en een deel van de avond sleutelen, schoonmaken en krabben is de loodgieter er in geslaagd de meeste douches weer aan de praat te krijgen. Net op tijd voor de Nescioloop, waar meer dan zevenhonderd bezoekers verwacht werden. Het douchewater was aan de koele kant. Expres zo ingesteld vanwege het verwachtte warme weer, de grote vraag naar douche-water en de leveringssnelheid.
Al met al heeft de loodgieter erg zijn best gedaan om het iedereen naar de zin te maken.Twee douches bij de heren zijn “total loss”. Deze moeten vervangen worden. Dit komt op het lijstje van nog door het stadsdeel te verrichten werkzaamheden in het kader van de overdracht van het onderhoud van ons clubhuis aan AV’23. We zijn er nog niet helemaal uit, maar het ziet er toch naar uit, dat we binnenkort verantwoordelijk worden voor het onderhoud van het hele clubhuis. Hoe meer we dan zelf kunnen doen, hoe beter dat is voor de clubkas. Bij het benoemen van “hapklare brokken” voor het (verplicht) vrijwilligerswerk zal ook veel ruimte gemaakt worden voor leden die kunnen helpen met allerlei onderhoudswerkzaamheden: loodgieterswerk, elektra, schilderwerk, sloten, timmerwerk en ga zo maar door.

Nescioloop
Voor een paar maanden heb ik een deel van het werk van onze penningmeester overgenomen. Pas in juni heeft onze nieuwe eerste penningmeester Jasper ter Stroot tijd om er vol in te duiken. Voor even doe ik de betalingen. Dat is best interessant, want dan zie je wat er in onze betrekkelijk kleine vereniging allemaal aan activiteiten omgaat. De afgelopen dagen werd ik overspoeld met declaraties, facturen en rekeningen, die allemaal te maken hebben met de Nescioloop van afgelopen zondag. Ook ontdek je dan wat er allemaal geregeld en georganiseerd is om zijn dag vlekkeloos te laten verlopen. De organisatie is maanden geleden al begonnen, maar de laatste weken was het echt heftig. Die betalingen betroffen allerlei zaken: van de huur van twee “plaszuilen” tot de inkoop van duizenden veiligheidsspeldjes. Daartussen zaten declaraties voor deuvelhout, carrosserie-ringen, etiketten, krijtspray en verkeersregelaars. Maar dit is allemaal “klein bier” in vergelijking met de vele, vele uren die de organisatoren hier (gratis) ingestoken hebben. Laat ik ze maar meteen noemen: Anneke Nass, Paulina van der Zouw en Bas Adams, duizend maal bedankt! Daarnaast hebben nog tientallen andere vrijwilligers zich vooraf, maar vooral tijdens de loop ingespannen om alles goed te laten verlopen. En het moet gezegd worden: de hele organisatie, maar vooral de afbakening van het parcours heeft er nog nooit zo perfect uitgezien. Hulde voor alle betrokkenen.