Uit de bestuurskamer, 28 september 2012

door Hans Hofstede, voorzitter AV’23

Clubsweaters
Bijna iedereen heeft er al één: die lekker warme en toch luchtige AV’23-sweater. Ze zijn er weer. Vraag in de kantine aan de vrijwilliger achter de bar of er een sweater in jouw maat is. In de bestuurskamer ligt een nieuwe voorraad clubsweaters in de kindermaten 128, 140, 152 en 164 en de volwassenmaten M, L, XL en XXL. Ze kosten € 15,= per stuk. Af te rekenen via de kassa van de kantine.
Geline Kottier van de Kantinebeheergroep houdt de voorraadadministratie bij en kan (bijna) al je vragen over deze sweaters beantwoorden.

Goed nieuws
Naast de uitstekende atletische prestaties van onze junioren, senioren en masters is er het afgelopen half jaar ook uitstekend gepresteerd door


onze vrijwilligers in de kantine. Gisteren presenteerde onze penningmeester de financiële resultaten van de vereniging over 2012 tot nu toe. En wat blijkt: terwijl we in de afgelopen jaren vaak moesten bijleggen op de exploitatie, slagen we er dit jaar waarschijnlijk in om twee keer zoveel geld binnen te halen, dan we aan de inkoop van drank en food kwijt zijn. Hulde aan de mensen achter de bar en aan onze scherpe inkoper: Robin Willems.
Uit het financieel overzicht blijkt ook, dat we meer contributie binnen halen dan geraamd. Dit heeft alles te maken met onze pogingen om de ledenadministratie op orde te brengen en het aantal “zwartlopers” terug te brengen. Alle reden om streng in de gaten te blijven houden of iedereen die meedoet met onze trainingen ook contributie betaalt. Overigens hoeft dit niet altijd aan de deelnemers te liggen. Soms ligt het ook aan gebreken in onze wat sleetse aanmeldingsprocedure. Vandaar dat een groepje enthousiaste leden bezig is een modern digitaal aanmeldingsfomulier te ontwikkelen. Binnenkort daarover meer.
Leden die meer informatie over willen hebben over onze financiële situatie, raad ik aan zich te verdiepen in de financiële stukken, die op 18 oktober besproken worden in de Algemene Leden Vergadering en vanaf 4 oktober in voldoende exemplaren op de bar liggen.

Minder goed nieuws
Van onze huisbaas, het Stadsdeel-Oost, hebben we het bericht gekregen, dat het stadsdeel bezig is om voor al het door haar verhuurde vastgoed nieuwe, professionele en meer marktconforme huurcontracten op te stellen. Ook wij ontkomen hier niet aan. We zijn nog aan het onderhandelen met het stadsdeel, maar vast staat al dat in de loop van de komende vijf jaar de huur van het clubhuis met 50% verhoogd zal worden. Bovendien zullen we zelf moeten zorgen voor het klein onderhoud en zullen allerlei kosten zoals de premie glasverzekering en het serviceabonnement CV aan ons worden doorberekend. Daar staat echter tegenover, dat we over ons deel van het gebouw volledig kunnen beschikken en dus ook een vergoeding kunnen vragen aan het stadsdeel voor het gebruik van kleedkamers, douches en soms de kantine tijdens de jaarlijkse schoolsportdagen en andere activiteiten van of via het stadsdeel. Hierbij gaat het om gemiddeld 25 dagen per jaar.
Het is duidelijk, dat we die huurverhoging niet kunnen opbrengen zonder contributieverhoging. Dit eerste jaar gaat het misschien nog lukken zonder, maar op termijn ontkomen we niet aan een algemene contributieverhoging.

Meerjarenplan
In de aanloop naar het EK-Atletiek 2016 in Amsterdam krijgt onze vereniging de kans om zich te vernieuwen. Gemeente en Atletiekunie willen ons graag helpen om de vereniging om te bouwen tot een moderne toekomstbestendige club met groeipotenties op het gebied van zowel breedtesport, als topsport.
Twee medewerkers van Sportservice Amsterdam, Tibbe Bakker en Moreno Wansleeber, helpen ons bij het opstellen van het Beleidsplan 2013-2016. Om te beginnen willen zij een enquête houden, om te peilen wat de leden vinden van het huidige trainingsaanbod, de sfeer, de toekomst van de vereniging, hun eigen bijdrage als vrijwilliger en nog vele andere vragen. Het wordt een digitale enquête via email en/of onze website. Dus bereid je alvast maar voor op een aantal prikkelende vragen. Zonder jullie inbreng wordt het beleidsplan weinig representatief en een lege dop.

Vertrek Rob de Weger
Zoals de meeste van jullie weten beschikt onze vereniging over een uiterst vitale groep atleten, die elke dinsdag- en donderdagavond op onze baan traint. De groep bestaat uit circa tien jongeren tussen 20 en 25 jaar (senioren) en ongeveer tien atleten boven de 50 jaar (masters). Deze groep is de laatste jaren in staat gebleken om met twee wedstrijdploegen in de nationale competitie uit te komen. En niet zonder succes. Voor een belangrijk deel is dit de prestatie van hun trainer Rob de Weger. Na meer dan tien jaar bij onze vereniging als atletiektrainer gewerkt te hebben, heeft Rob aangegeven per 1 oktober AV’23 te willen verruilen voor een taak als sprint-horden-trainer bij GAC in Hilversum. Het trainen van een selecte groep sprint-horden-atleten is een oude droom van Rob, die hij eindelijk bij zijn oude club GAC kan verwezenlijken. Bovendien woont en werkt hij in Hilversum en hoeft hij niet meer op dinsdag- en donderdagavond in de file te staan. De vereniging verliest met hem een sympathieke en uiterst deskundige trainer.
Sinds de aankondiging van zijn vertrek zijn we druk op zoek naar een opvolger. Maar dat valt om den drommel niet mee. Gelukkig is de groep sterk en gedisciplineerd genoeg om het enige tijd ook zonder trainer vol te houden. Maar erg lang mag het trainerloos tijdperk niet duren. We zoeken verder.