Van de regen in de flow

door Theo Danes

Zowel de CD-competitie zaterdag in Haarlem als de B-competitie zondag in Amstelveen werd geteisterd door plensbuien en windhozen, soms even afgewisseld met pijpenstelen. Terwijl Noach alvast aan zijn ark begon werd er evenwel goed gepresteerd. Omdat een andere wedstrijd in Rotterdam zelfs is afgelast, zullen alle scores van de eerste CD-competitieronde niet meetellen voor het eindtotaal. Van onze B-junioren zijn er wel indrukwekkende puntenaantallen terug te vinden, al werd het polsstokhoogspringen van de jongens om veiligheidsredenen geschrapt. Beide ploegen staan bovenaan de sterke poule na de eerste ronde. De B-meisjes staan ook landelijk op een eerste plek en de B-jongens derde!

Alle atleten van de dertien ploegen die dit weekend in actie kwamen verdienen een groot compliment dat ze ondanks de barre weersomstandigheden veel plezier beleefden. De grote AV’23-tent bood gelukkig een dak boven het hoofd tussen de onderdelen door. Van de wedstrijd in Haarlem zijn de uitslagen nog niet online te vinden, maar de trainers waren trots op alle mooie prestaties. Ook de effecten van Tessa’s extra looptraining waren goed waar te nemen. Veel series 800 en 1000 meter werden gewonnen door onze jeugdleden.

De B-juniorenteams zaten in de flow. Vooral Johnny van Schooneveld stak in topvorm. Met 43,50m speer, 12,84m kogel en 13,19m hinkstap verbeterde hij drie persoonlijke records. Ook de 100 meter in 11,87s van nieuwkomer Ben van de Bunt, de 5,64m ver van Bram van der Jagt en 1,85m hoog van Julian Record brachten veel punten op voor de ontketende jongemannen. Levi Engels liep wederom een watervlugge 1500: 4:33,01. Bij de meiden vloog Tara Yoro 5,35m ver en Iris de Ruiter won de drie werponderdelen met overmacht, ook al kan ze nog veel verder. Tel daarbij op de machtige 100m horde/400 meter (15,17/60,22) combi van Janke Strijp en we hebben twee B-ploegen op koers voor de finale.

Kijk hier voor alle uitslagen en de landelijke stand van de B-competitie.