Wat is “Start 2 Run”?

door Hans Hofstede

Start 2 Run maakt van jou in zeven weken een hardloper! Met deze hardloopcursus leer je van een professionele trainer op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zeven weken en daarna kun je gegarandeerd 25 minuten non-stop hardlopen. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stappen.

De volgende cursus begint al op zaterdag 7 september. Dat is snel. Er zijn nog voldoende plaatsen. Doe je hardloopschoenen aan en kom gewoon zaterdagochtend langs. We beginnen om negen uur ‘s morgens en om half elf zijn we alweer klaar en ligt de hele zaterdag nog voor je open. We verzamelen in de kantine van ons clubhuis, Radioweg 89, sportpark Voorland-Middenmeer. Deze cursus kost € 42,50. Aanmelden via deze link.

Heb je de smaak te pakken en wil je meteen door, dan kan dat.

Op zaterdag 26 oktober start de vervolgcursus, zelfde tijd, zelfde plaats, andere trainer. In deze cursus wordt je loopstijl en techniek verder verbeterd, waardoor je loopprestaties  in tijd, tempo en afstand toenemen en de kans op blessures vermindert. De vervolgcursus duurt tien weken en wordt afgesloten met de AV23-Oliebollenloop op zondag 29 december. Het is geen wedstrijd maar een gezellige informele boel, waarbij gekozen kan worden uit verschillende afstanden en tempo’s. De beginnersgroep van vorig jaar liep in eigen tempo de vijf kilometer. Na afloop: zelfgebakken oliebollen en gluwein.

De vervolgcursus kost € 70,=. Het hele pakket van beide cursussen van 17 weken kost € 100,= dus een korting van € 12,50. Aanmelden via deze link.