Yvonne Ridderbos (57) overleden

Helaas bereikte ons deze week het bericht dat afgelopen zaterdag, 1 september ons oud-lid Yvonne Ridderbos op 57-jarige leeftijd is overleden na een langdurig ziekbed. Yvonne was lid van 2001 tot 2014 en was jarenlang een vaste kracht in de Masters competitieploeg op de werpnummers. Ze maakte deel uit van een gezellige mastersgroep met een dames-en herenteam in de competitie, die voor een groot deel bij Frits van Buuren trainden. Ook haar man Elco kwam jaren voor AV’23 uit in de Mastersploeg en zoon Thom was jeugdlid.

Naast haar actieve atletiekloopbaan bij de club was Yvonne ook een bekend gezicht voor menig pupil, junior of voor zijn of haar ouders: als je een rode AV’23 sweater wilde aanschaffen moest je ook bij haar zijn. Dat combineerde ze overigens met diverse andere vrijwilligerswerkzaamheden voor de club, en dan met name voor de jeugdafdeling. Zo coordineerde ze ook de organisatie van het Sinterklaasfeest. Al met al is Yvonne in de jaren dat ze lid was vele en vele uren op de baan, maar ook achter de schermen voor haar cluppie in de weer geweest.

Dat heeft er ooit in die jaren eens toe geleid dat haar de eer ten deel viel om tot vrijwilliger van het jaar te worden uitgeroepen. Nog steeds zijn wij haar heel dankbaar voor haar veelzijdige inzet voor de club, en zijn we er trots op dat Yvonne deel uitmaakte van AV’23. En nog steeds zijn er op de club vele mensen die – ondanks dat ze wisten dat Yvonne al lang ziek was – geschrokken reageerden en met weemoed terugdachten aan die die gezellige wedstrijden en de leuke sfeer waar Yvonne met haar optimistische instelling in belangrijke mate aan bijdroeg.

Hier kunt u de rouwkaart bekijken.

Wij wensen Yvonne’s man Elco, zoons Nick en Thom en verdere familie veel sterkte toe de komende tijd

Het bestuur

Op de foto: de Mastersploegen van een aantal jaren geleden met een breeduit lachende Yvonne zittend in het midden.