2 Kampioenen Halve Marathon

Terwijl op onze thuisbasis de clubkampioenschappen in volle gang waren deden Fa Adda en Theo Stelling een gooi naar het nationaal kampioenschap op de halve marathon, en met succes.

Fa: "ik heb deze nazomer een aantal zware trainingsweken gemaakt. In Tilburg haalde ik 4 weken geleden brons op het NK 10km (voor de derde keer al) en daarna liep ik een redelijke Dam tot Dam-loop. Nu wilde ik dolgraag eens echt goed presteren en dat moest gaan gebeuren op dit NK Halve marathon te Breda."
De Bredase Singelloop is een groot en heel gezellig loopevenement dwars door het centrum van Breda, vertelt Fa. Dat het zwaar zou worden stond voor de start al vast, de zon stond strak aan de hemel en de temperatuur liep hoog op. Het werd werkelijk een slijtageslag.
"De wedstrijd was spannend, we streden heel lang met 4 dames om de 5e plek. De


strijd om plek één in mijn categorie wist ik al in het begin van de wedstrijd in mijn voordeel te beslissen. Ik ging weg op een vlak schema van 1:20, maar tussen 17 en 18 km ging net als bij vele anderen het kaarsje langzaam uit en kon ik de 5e plek niet meer vasthouden. Maar het was toch een goede race die me eindelijk het goud bracht op het NK halve marathon V35."

Theo: "dit is mijn revanche voor een matige Dam tot Dam-loop. Ik kan goed tegen de hitte en hoefde maar 1 minuutje toe te geven op mijn PR. Het was een goede en vlakke wedstrijd waarin in ik echt lekker heb gelopen. Dat bracht mij zonder veel inspanning de Nederlandse titel bij de M50."

Beiden: "over de 2 weken volgt het klapstuk: in een "thuiswedstrijd" gaan we voor het Nederlands Kampioenschap tijdens de Marathon van Amsterdam!"