ABC-wedstrijden 2016: succes voor de mini-, b- en c- pupillen

door Annerieke Kroeze

Het zit erop: het Amsterdams Baan Circuit 2016. Wat een leuke wedstrijden: snel (binnen 2 uur 5 onderdelen), lekker eten, gezellige muziek en over het algemeen heel lekker weer. Veel nieuwe onderdelen: vortex, medicine-bal, 40 meter horden en dan ook nog verspringen en een afsluitende 600 meter.
Voor onze 4 kanjers, de zusjes Lilian (mini) en Kaitlyn (b-pupil) Groot, en c-pupillen Joris Mantel en Maud de Jong een wekelijks weerzien. Want wat erg leuk is aan deze wedstrijd is dat mini´s, c´s en b´s in gemengde groepen zitten, maar altijd bij kinderen van de eigen club.
Wat hebben deze kinderen het geweldig gedaan! Onder het toeziend oog van Ynze, mede-organisator van alle wedstrijden, presteerden zij iedere week beter. Er zijn zelfs een paar clubrecords gesneuveld: Joris en Maud liepen supersnelle tijden op de 600 meter en Maud verbeterde het clubrecord verspringen. Kaitlyn werd uiteindelijk knap vierde in het totaalklassement met veel concurrenten, Joris pakte de derde plaats, Lilian werd tweede en Maud mocht de beker voor de eerste prijs in de kast zetten.
Veel belangrijker nog dan al deze prachtige prestaties was het plezier dat de kinderen hebben gehad. Voor ons als ouders was het geweldig om te zien hoe ze met elkaar heel leuke avonden hebben beleefd, hoe ze elkaar aanmoedigden, opkeken tegen ‘de groten’, en maar bleven springen, rennen, handstanden maken, lachen en soms huilen na heel diep te zijn gegaan op de 600 meter.
Hopelijk is er volgend jaar een grotere groep kinderen van AV’23 aanwezig, echt een aanrader!