AV’23-jeugd klaar voor crossfinale

foto’s en tekst: Monique Admiraal

{{cb:name=cross-3 2017}}

Afgelopen zaterdag 4 februari was de laatste van drie spannende crosswedstrijden van dit seizoen voor de junioren en pupillen. Alleen de beste teams of beste individuele lopers mogen door naar de finale, die dit jaar op 11 maart bij AAC in Amsterdam-west zal plaatsvinden. De jeugd van AV23 heeft het geweldig goed gedaan, veel lopers hebben zich kunnen plaatsen.

Zaterdag waren de meiden Maud de Jong (B-pupil) en Nehissa Hendriks (A1-pupil) weer uitzonderlijk sterk. Met meters voorsprong wisten zij hun concurrenten achter zich te laten. Beiden werden bij alle drie wedstrijden eerste, grote kanshebbers dus voor een plaats op het podium in maart.
Ook andere pupillen waren bij deze laatste wedstrijd in de top tien: Marnix Molenaar en Mick van Schaffelaar (jongens A2), Pam de Kruijf en Belle van der Putten (meisjes A2), Robin den Engelse (Jongens A1), Rosa Bak en Carmen Marzio (meisjes A1), Joris Mantel (jongens B), Joena van Oordt en Ivy Olieberg (meisjes B), Lucy de Kruijf (meisjes C), Kamiel de Waal en Benjamin Miedema (jongens mini). De crosstrainingen, maar ook de trainingen op de baan hebben hun vruchten afgeworpen.
Bij de junioren van AV23 waren er snelle lopers die waarschijnlijk zullen gaan deelnemen aan de finale: Daan Woldring (jongens B), Daan Lunding (jongens C), Misha Pier (meisjes C), Lucas van Schaffelaar, Thomas Fructus en Jona Wong Chung (jongens D2), Amelie de Wit, Jules Hemels en Iris Grit (meisjes D2), Carlitos Barreto Faustino, Raf ter Weijden en Monne Sutorius (jongens D1).

De uitslagen zijn terug te vinden op de website van de cross: http://www.tigch.nl/cross/20162017/index.htm. AV’23 valt onder ‘poule midden’. Leuk om te bekijken zijn het individuele klassement en het ploegenklassement. Het team van de meisjes pupillen A1 en de meisjes pupillen B staan er op dit moment erg goed voor; op de eerste en tweede plek.
We kijken nu al uit naar de finale volgende maand, de strijd van de jeugd van de drie regio’s bij elkaar. AV’23 is goed voorbereid, we gaan er voor!