AV’23 op Nationale Pupillenindoor in Apeldoorn

door Annerieke Kroeze

Met acht atleten van AV’23 gingen we op zondag 3 maart naar de Nationale Pupillenindoor in Apeldoorn, zeg maar de NK voor pupillen. Dit is altijd een heel goed georganiseerde wedstrijd met een ongelooflijk sterk deelnemersveld. Joris, Maud en Benthe hebben al eerder meegedaan in Apeldoorn, maar voor Benjamin, Finn, Robin, Emma en Evelien was het de eerste keer. En dan is het toch best wel indrukwekkend om met een begeleider, en een vaste groep atleten de dag door te brengen. Je ouders zitten namelijk op de tribube. Echt wel anders dan een competitiewedstrijd in het zonnetje buiten op de baan!
De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan, heel veel plezier gemaakt en elkaar aangemoedigd. De PR´s vlogen ons om de oren en er zijn zelfs enkele clubrecords verbroken.
Bij de jongens B hebben Benjamin, Finn en Robin het uitstekend gedaan. Robin verbrak zijn PR op kogel en Finn haalde maar liefst drie PR´s! Dat laatste deed Benjamin ook. Tevens verbrak hij het clubrecord op de 600 meter, dat op naam stond van Joris Mantel. Het nieuwe record bij de jongens pupillen B is nu 2.02,20. Met deze uitermate knappe prestaties haalde hij het podium, hij werd derde!
Joris, inmiddels A2-pupil, deed het vandaag heel erg goed. Ook twee PR’s en drie clubrecords, waarbij vooral zijn razendsnelle sprint (8.80!) opviel. Joris kwam vijf punten te kort voor het podium en werd vierde wat echt ontzettend knap is met alle concurrentie.
De meiden A2, Emma, Evelien en Maud, hebben een heel gezellige dag gehad. Ze zaten bij elkaar in de groep en konden zich enorm goed aan elkaar en de andere meiden in de groep optrekken. Alledrie haalden maar liefst drie keer een PR! Maud had de snelste 600 meter van de dag, sneller dan alle jongens zelfs! Ze liep 1.50,14 en ging door dit laatste onderdeel van een 17e naar de 6e plaats in het eindklassement. Heel goed als je bedenkt dat een aantal concurrenten al vier of vijf keer per week traint…
En dan ons jonkie, Benthe bij de c-pupillen. Tsja, ze won alle onderdelen en werd dus afgetekend eerste. Ze verbrak bij verspringen het clubrecord van haar zus; ze sprong 3.53 meter, maar gelukkig was Maud daar alleen maar heel trots op.
Kortom: een heel leuke dag, voortreffelijk georganiseerd, en iedereen ging met een heel voldaan gevoel weer naar Amsterdam. Volgend jaar weer!