Zonnige en vrolijke DiemerCross 2019 op zondag 17 Februari 2019

door Michiel Hatenboer

Bijna 300 lopers stonden vorgie week zondag aan de start van onze eigen cross in het Diemerbos. Door het zonnige weer was het parcours van de DiemerCross dit jaar wat minder zwaar dan tijdens vorige edities, maar nog altijd behoorlijk uitdagend. Inschrijving, catering en prijs-uitreiking waren voor het eerst in en rond de Blokhut van Scouting Diemen, vlak bij de start en finish. Na afloop konden de deelnemers op die sfeervolle locatie een gratis kop soep ophalen in hun eigen mok, die beschikbaar was gesteld vanuit de campagne Daarom Diemen. Voor veel extra sfeer zorgde weer de live muziek van het dweilorkest De Neuteblazers, onverbrekelijk verbonden met onze cross. Onder de deelnemers was ook een trompettist van AV Feniks die tijdens de gehele route op zijn instrument heeft geblazen.

Bij de organisatie van de DiemerCross werken wij samen met Scouting Diemen, de gemeente Diemen en Staatsbosbeheer, terwijl Jumbo, Bird Brewery en Saan een sponsorbijdrage leveren. Maar de belangrijkste bijdrage aan het evenement wordt geleverd door de deskundige en vrolijke vrijwilligers van onze vereniging, van routewacht tot parkeer-begeleider. Zonder hun medewerking kan zo’n wedstrijd niet worden georganiseerd.

Ook op sportief gebied was de DiemerCross 2019 een succes voor AV’23. De Veeneikcross, het hoofdnummer bij de mannen, werd al weer voor de vierde keer gewonnen door Zac Freudenburg, voor de start nog als vrijwilliger actief bij de inschrijving. Nehissa Hendriks won de jeugdcross bij de meisjes en Taeke Roukema en Judith Polderman stonden op de hoogste trede van het erepodium van de Stammercross voor de junioren. De DiemerCross was dit jaar ook de finale van het Mokums Cross Circuit 2018 / 2019, na de Boscross van Phanos en de Gaasperplascross van AV Feniks die eerder dit seizoen werden gelopen. Marieke de Groot van de Nederlandse Triathlonbond en Jurre van Rooden van Phanos werden de winnaars.