B-jongens met raketstart begonnen aan competitie

door Rosa de Jong

De laatste categorie atleten, de B-junioren, mocht zich midden in de meivakantie en een dag na Koningsdag opmaken voor hun eerste competitiewedstrijd. De timing van deze voorronde was echter geen belemmering voor de atleten van AV’23 om zich van hun beste kant te laten zien.

De wedstrijd had niet beter kunnen beginnen voor de jongens. Diede Mieras wierp zijn speer naar een mooie 49,31 meter, wat goed was voor de winst op dit onderdeel. Daarna regen de heren ereplaatsen aan één. Job Geerds liep een PR over 110m met hordes: 14.80 sec, wat goed was voor zilver. Ook hinkte, stapte en sprong hij naar een eerste plek met een afstand van 13,08 meter. Luka Bakrac pakte de nodige punten met zijn 1,70 meter op het hoogspringen en stootte naar een dik PR met de kogel: 12,48 meter.

Ook de looponderdelen waren een prooi voor de B-mannen. Daan Lunding sprintte naar een derde (100m) en tweede (200m) plek, en Gijs Veltenaar voegde daar nog een tweede plek op de 800m aan toe. Adam, Kamil (100m/200m) en Daan Pos (100m) testten voor het eerst hun snelheid na de wintertrainingen. Thimo, Daan Lunding, Job en Diede sloten de dag af met zilver op de estafette. Winst in de poule, en landelijk staan de heren voorlopig op een derde plek. De finale is dus volop in zicht!

Jongens oefenen voor de estafette (foto: Raquelle Biezen)

Bij de meiden mocht Denise Overweel het spits van de wedstrijd afbijten op het hoogspringen. Ze had misschien iets meer verwacht dan 1,35 meter, maar het is nog vroeg in het seizoen.

Ook de andere springonderdelen bieden nog ruimte voor verbetering. Na één training pakte Veerle van Dijke dapper de polsstok op, maar het resulteerde nog niet in een goede sprong. Dido van Veen had een eerste kennismaking met het hink-stap-springen en sprong naar 7,91 meter.

Er werden speren naar PR’s geworpen door Mae Liefeld en Denise, waarbij die laatste vervolgens de kogel naar bijna 10 meter stootte. Dido en Veerle smeten vervolgens hun disci richting de 20 meter.

Lois de la Mar en Mischa Pier liepen een snoeiharde 800m, wat resulteerde in een tweede en derde plek en een PR voor Mischa in 2:24,77 sec. Vervolgens liep Lois ook een PR op de 200m, 27,73 sec. Sanna Oostveen liep net als Lois de 800m/200m dubbel. Marit Woldring en Aerin Gaston liepen bijna synchroon op de 100m: 14,07 sec om 14,06 sec. Laatsgenoemden besloten samen met Lois en Dido de wedstrijd met een vierde plek op de 4x100m.

De dames eindigden op een achtste plek in de poule, maar er is nog voldoende ruimte voor een hogere klassering in de volgende wedstrijd.

Genoemde en andere uitslagen vind je hier.