Eerste Junioren B competitiewedstrijd!

door Mischa Pier

Moe van Koningsdag lagen veel mensen op deze vroege zondagochtend nog in hun warme bed. De B-junioren van AV’23 en hun trainers daarentegen stonden om tien uur al klaar bij AV Haarlem voor de eerste B competitie van het seizoen! Zij namen het hier op tegen vijftien andere clubs in poule 41. In totaal waren er 181 deelnemers.

Het was een frisse dag met veel bewolking en soms wat buien. Maar van het weer trok niemand zich natuurlijk iets aan en bovendien bood de rode AV’23 tent, die gezamenlijk is opgezet, goede bescherming tegen de regen.

Voor veel atleten was deze competitie weer de eerste baanwedstrijd van het seizoen. Dat werd tijd, want na een lange winter hard getraind en veel geleerd te hebben, had iedereen er weer ontzettend veel zin in. Vol enthousiasme dus begonnen de AV’23 atleten als een sterk team aan deze dag! En dat heeft prachtige resultaten opgeleverd. Iedereen heeft zich maximaal ingezet en er zijn veel PR’s gelopen, gesprongen en geworpen. Veel individuele aandachtspunten zijn behaald en ook de teams hebben het erg goed gedaan. De jongens junioren B behaalden met een totaal van 6556 punten de eerste plek, waardoor zij nu landelijk derde staan. De meisjes junioren B hebben 5054 punten gehaald en werden daarmee achtste. Landelijk staan zij nu op de zevenendertigste plek.

Kortom, het was een topdag en een mooie start van het seizoen. Op naar de volgende competitie op 23 juni bij AV Lycurgus in Assendelft!