Baan nog lange tijd donker

door Peter Groen

Dinsdagavond laat is de schakelkast van de baanverlichting in brand gevlogen. Er was al enige tijd een branderig luchtje te ruiken, maar het was niet te bepalen waar dat vandaan kwam, totdat de vlammen ook echt uit de stoppenkast sloegen. De leden van de technische trainingsgroep-ex-Rob-de-Weger, die daar vaak dichtbij aan de gang zijn, hadden hun training toen gelukkig juist afgerond. De gealarmeerde brandweer kon niet veel anders doen dan de stroomtoevoer afsluiten.

Inmiddels heeft het energiebedrijf de kabel opgegraven en de voeding geheel afgesloten. Alle apparatuur in de schakelkast is gedemonteerd en verwijderd. De elektro-installateur heeft een nieuw stoppenbord, schakelaars en bedrading besteld en zal dit zo snel mogelijk installeren. Het energiebedrijf moet zorgen voor een nieuwe meter.

Voorlopig is er dus nog geen baanverlichting en het ziet er naar uit dat dit tot halverwege januari kan gaan duren. De jeugdtraining maakte gisteren als noodoplossing al gebruik van “veld 14”, het jeugdveldje naast onze baan. Daar doet de verlichting het wel. De looptrainingen hebben wel last van het donker, maar kunnen wat improviseren. Zij kunnen deels nog wel op de baan werken en deels uitwijken naar de openbare paden en velden. Vooral onze technische atleten (senioren en junioren) zijn gedupeerd. Zij trainen vrijwel dagelijks op de baan en kunnen zonder verlichting weinig beginnen.