Clubkampioenschappen 6 oktober 2013

door Anna Goede

Zoals ieder jaar wordt het wedstrijdseizoen afgesloten met de Clubkampioenschappen op onze eigen baan. Dit jaar is deze wedstrijd extra bijzonder, omdat we die dag ook vieren dat AV ’23 in oktober 90 jaar bestaat. De Clubkampioenschappen en het aansluitende feestje zullen plaatsvinden op zondag 6 oktober.

Wat zijn de Clubkampioenschappen?

Net als ieder jaar bestaat de wedstrijd uit een meerkamp. Speciaal voor de hardlopers (B junioren en ouder) is er dit jaar in plaats van de meerkamp een 3000 meter wedstrijd. De meerkamp en 3000 meter overlappen elkaar, dus kun je niet met beide wedstrijden meedoen. Aan de Clubkampioenschappen doen alleen leden van AV ’23 mee, dus je zult de wedstrijd tegen de atleten uit jouw eigen groep en de parallelgroep doen.

Hoe ziet een meerkamp er ook al weer uit?

Een meerkamp bestaat uit loop, werp en sprong onderdelen, deze zijn verschillend per leeftijdscategorie. Om vermeld te worden in de uitslag van de meerkamp, moet aan alle onderdelen zijn deelgenomen. Voor pupillen is er naast de meerkamp ook een 600 of 1000 meter, bij de andere categorieën is dit wel een onderdeel van de meerkamp. Junioren B, A, senioren en masters moeten kiezen tussen speer en discus, het is niet mogelijk om met beide onderdelen mee te doen. In het (chronoloog versie 2) kun je precies zien welke onderdelen jouw categorie doet.

Inschrijven kan niet meer.

Ook als je kunt helpen tijdens de wedstrijd, kun je jezelf via het formulier opgeven als vrijwilliger. Voor het slagen van een wedstrijd is het essentieel dat er veel vrijwilligers zijn. Als vrijwilliger hoef je namelijk niet de hele dag te helpen, maar je kunt jouw voorkeur opgeven voor een bepaald dagdeel en ook voor een bepaalde taak (zoals het assisteren van de jury, bardienst of opbouwen). Als je toch al naar de wedstrijd komt om aan te moedigen, geef je dan op.