Derde competitieronde: rare dag

door Theo Danes

De derde competitieronde voltrok zich op drie locaties met elk een eigen verhaal. In Heerhugowaard werd de wedstrijd geopend met een minuut stilte voor de trainer van S.V. Noordkop Jaap Wassenburg, die vrijdag overleed na een plotselinge ziekte. Droevig als zulke grote atletiekharten ineens niet meer kloppen. De Noordkopatleten droegen een rouwband als eerbetoon aan hun trainer. In Haarlem werd de dag afgesloten met schrik en droefenis, een atleet van AV Haarlem viel naast de mat bij het polsstokhoogspringen. Na een hartstilstand moest hij gereanimeerd worden. Gelukkig was de hulp snel ter plaatse en gaat het inmiddels weer relatief goed met de jongeman, hij heeft een hersenschudding en flinke kneuzingen. Toen dit verlichtende nieuws nog ver weg leek, werd de wedstrijd echter terecht gestaakt. In Utrecht werd gelukkig niet geflirt met magere Hein, maar kwam de regen wel met bakken uit de hemel. 

Een rare dag dus. De positieve sportieve conclusie voor AV’23 is dat de eerste ploeg van de mannen zich na drie wedstrijden kampioen van de eerste divisie mag noemen en zich dus meer dan overtuigend plaatste voor de promotiewedstrijd. Ook de eerste damesploeg kan op 18 september proberen een divisie hoger te reiken. Nadat de punten van de niet voltrokken onderdelen zijn vereffend, zijn zij misschien ook wel kampioen in hun divisie. De heren van de derde divisie hebben met een landelijk tweede plaats zich ook geplaatst voor de promotiestrijd. Alleen de dames van de derde divisie hadden een te gehavende ploeg om de puntenschade beperkt te houden. De vijf aanwezige dames weerden zich kranig, maar het klassement zegt dat ze ook volgend jaar in divisie 3 uitkomen.

Hoogtepunten: Twee A-junioren stalen qua prestaties de show: Bram van der Jagt scheerde over de seniorenhordes naar 15,68s, sprong 6,64m ver en liep zijn eerste 200 meter in 22,83s. Iris de Ruiter sprong wederom een mooie 1,65m hoog en stootte haar kogel naar een gloednieuw clubrecord, bij de meisjes A én vrouwen (was van Brenda Baar): 12,44m. Jon Schouwenaar liep voor de verandering een 400 meter met hekjes en verbrak meteen het enigszins belegen clubrecord van Navayo Leeuwin: 54,87s. Voor meer mooie persoonlijke records moet u maar even rondneuzen in de diverse uitslagen:

Uitslagen 1e divisie mannen
Uitslagen 2e divisie vrouwen
Uitslagen 3e divisie mannen en vrouwen