Bereid je goed voor op de Nescioloop

door Hans Hofstede

Hardlopen is goed, sneller is beter, toch? Steeds meer mensen lopen één of meer keren per week een rondje. Voor lopers die al een beetje ervaring hebben, biedt de atletiekvereniging AV’23 deze winter een nieuwe uitdaging. “In dertien avonden trainen voor de Nescioloop.” Grote kans dat je met onze trainers een PR gaat lopen!

Op zondag 14 april organiseert AV’23 de Nescioloop, een prachtige loop vanuit de Watergraafsmeer over de Nesciobrug en door het Diemerpark. De Nescioloop is onderdeel van Rondje Mokum, dus kans op leuke prijzen.
Het lijkt ons geweldig om daar met een club enthousiaste en goed voorbereide mensen aan de start te verschijnen en onszelf voorbij te lopen. Op maandag 14 januari, gaan we beginnen met de gezamenlijke voorbereiding, bestaande uit dertien clinics, gegeven door onze ervaren hardlooptrainers Kees van den Berg en Gerard Lijnzaad.

 

Op je eigen niveau
De ‘Nescioclinics’ is een traject van dertien trainingen voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om goed mee te kunnen doen moet je in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. Dat hoeft nog niet zo héél hard. Er moet nog wel wat te trainen zijn. Onze ervaren hardlooptrainers geven dertien maandagavonden lang een inspirerende looptraining. De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Na de training staat er een kop thee of koffie voor je klaar in onze kantine en vertelt de trainer hoe je die week zelf kunt trainen. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk trainingsschema met extra opdrachten en aandachtspunten.

 

Persoonlijk record
De clinics beginnen op maandag 14 januari om 19.30 uur. De trainingen vinden plaats op en rond de professionele 400 meter atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. Het maakt niet uit binnen welke tijd je de acht of vijftien kilometer van de Nescioloop uiteindelijk loopt, je gaat gewoon voor je persoonlijk record. Plezier, motivatie en hardlopen ervaren als tool om je beter over jezelf te voelen, staat voorop. Hopelijk inspireren de clinics je om ook na de clinics lekker te blijven hardlopen en misschien wel lid te worden van onze club.

 

Kosten en inschrijving
Deelname aan de Nescio-clinics kost 100 euro, inclusief inschrijving voor de Nescioloop. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier. Heb je je ingeschreven voor deze clinics, ga dan langs bij de Run-Inn op de Linnaeuskade 5 en ontvang een gratis paar professionele hardloopsokken.