Dubbele rijen bij de 1000 meter

door Monique Admiraal

Bij sommige wedstrijden gaat er weleens wat mis. Zo ook vandaag bij de tweede pupillencompetitiewedstrijd bij AV Feniks. Een paar voorbeelden: bij de estafette van de meisjes B ging de wissel verkeerd, ze moesten overlopen; bij de jongens B liep een jongetje in de verkeerde baan, ze werden gediskwalificeerd. Is dat eerlijk, hadden de jongens misschien ook niet mogen overlopen? De jongens A1 begonnen met hoogspringen bij 70 cm, de meisjes A1 bij 85 cm, sommige meisjes haalden hierdoor nul punten. Waarom wordt er niet bij de kinderen gestart met dezelfde aanvangshoogte? Bij de pupillen jongens B werden bij de 1000 meter twee groepen samengevoegd. Hierdoor belandde een aantal jongens op de tweede rij. Ondanks protesten van ouders dat dit een oneerlijke start was, drukte de jury haar plan door. Kinderen hadden kunnen struikelen, zich kunnen bezeren. Gelukkig neemt de scheidsrechter dit mee in de evaluatie na afloop.
Overigens verder niets ten nadele van AV Feniks. Het is een sympathieke club, de organisatie was gestroomlijnd, het chronoloog werd gevolgd en de kinderen, ouders en trainers hadden een leuke dag met elkaar. Op iedere wedstrijd is wel wat aan te merken en voor de jury (allemaal vrijwilligers) is het niet makkelijk als ouders zich gaan bemoeien met beslissingen, daarom zijn er scheidsrechters. Desondanks moeten wij altijd streven naar verbetering, als er geen kritiek komt is er geen discussie en verandert er ook niets.
De volgende pupillencompetitiewedstrijd is op zaterdag 17 juni bij AV’23. Laten wij er vooral met elkaar voor zorgen dat de wedstrijd goed verloopt en leren van elkaar.