Jongste junioren beginnen op volle sterkte aan competitieseizoen

door Rosa de Jong

Ook voor de C- en D- junioren is het competitieseizoen van start gegaan. Zaterdag 6 mei was het zover bij Phanos in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Maar liefst 72 junioren van AV’23 waren er deze dag op de baan te vinden. Iedereen bleek zo vroeg in het seizoen al in goede vorm te steken, wat leidde tot een flink aantal persoonlijke records. Twee jongens- en twee meisjesteams streden bij de C junioren om de punten, bij de junioren D waren dat zelfs vier jongens- en drie meidenteams

Het eerste team bij de jongens C sloot de dag af met een mooie tweede plaats, die een eerste had kunnen zijn als de uitslagen op de 100m horde niet waren geschrapt. Landelijk is dit een 22e plaats. Ook het eerste team van de meisjes deed het goed, en won de poule zelfs. Zij staan nu landelijk op een verdienstelijke 33e plek. Enkele mooie prestaties waren onder meer van C2-juniore Lois de la Mar, die de 800m in een rappe 2:25,46 liep. Eerstejaars C-juniore Nunzia Bos won de 80m in een persoonlijk record van 10,78s. Bij de heren sprong C1-junior Julian Jonkmans 15cm hoger dan ooit: 1.60m en een derde plek voor hem. Het speerwerpen werd een prooi voor tweedejaars C-junior Diede Mieras, hij zette een worp neer van 41,76m. Dit was bijna 12 meter verder was dan de nummer twee. Een speciale vermelding voor Job Geerds: hij won het 100m hordelopen in 15,07s, maar zijn tijd werd dus helaas niet omgezet in punten voor het team.

De junioren D waren ook op stoom, met een mooie derde plek in de poule voor het eerste team van de meiden en een tweede plek voor het eerste team van de jongens. Lucas van Schaffelaar werd bij de jongens D derde op de 80m en sprong 1,45m hoog, even hoog als de winnaar van dit onderdeel. Het stokje werd bij het eerste jongensteam zonder problemen naar de finish gebracht, en dit leidde tot zilver in een tijd van 44,16s. Bij de meiden was Amélie de Wit de snelste van AV’23 op zowel de 60m als de 60m horde. Bente van Lindert was het werpkanon bij de AV’23-meiden: zij won discus met een worp van 21,23m en nam daarnaast ook het kogelstoten en speerwerpen voor haar rekening.

Om door te gaan naar de landelijke finale moeten de teams zich bij de beste twaalf van Nederland zien te voegen. De eerstvolgende wedstrijd is op 27 mei bij AV Haarlem.