Een hele halve ronde

door Andrea Aquina

Op het moment dat Dafne Schippers in Beijing haar gouden medaille in ontvangst mocht nemen en het Wilhelmus klonk in het Bird’s Nest, hadden onze jeugdtrainers een bijzondere activiteit bedacht voor de AV’23 jeugd. Het is leuk zo’n Wilhelmus, maar wat is nou leuker om die fenomenale prestatie van Dafne op de 200 meter te vieren, dan om zelf eens te gaan proberen wat jij nou kan op die afstand?
Even geen 40 meters of 60 meters. Maar tussen 11.00 en 14.00 u stonden de startblokken klaar, helemaal aan de overkant van de baan. En een heus finishdoek hing ook nog bij de finishlijn. Een ‘héle halve ronde’: dat stond er op het programma vandaag.
Na de warming up met het speciale spel “Schippers mag ik overvaren” mocht iedereen de hele training lang 200 meters gaan rennen. En oh oh oh…. wat is dat een ontzettend lang stuk, als je nog niet zo’n lange benen hebt als Dafne.
De trainers hielden alle prestaties bij, dus ook als je niet op het krijtbord terecht kwam, met de beste prestaties uit elke categorie, dan kon je nog wel jezelf gaan verbeteren. Bovendien was er ook nog de uitdaging om tegen de trainers of tegen de ouders te lopen.
Iedereen heeft genoten van deze leuke training, en zelf ervaren wat een superprestatie onze nieuwe wereldkampioene vrijdag heeft geleverd!

Foto: Joost Cosman