Erelid Jack Kennedy overleden

door Kees Elsinga

Afgelopen zaterdag is Jack Kennedy overleden. Hij was erelid sinds 2002.

Als jurylid en lid van de materiaalcommissie heeft hij heel veel voor AV’23 betekend. Hij was niet iemand die erg op de voorgrond trad, maar je kon altijd een beroep op hem doen. Rode pet, witte baard, schorre stem met Engels accent, als je hem één keer gezien hebt, wist je altijd wie Jack Kennedy was.

In de periode dat ik de Middenmeerloop en de Nescioloop organiseerde, was het altijd een grote klus om voldoende vrijwilligers te vinden. Ik nam dan de ledenlijst en belde mensen om te vragen op zondagochtend voor dag en dauw paraat te staan om mee te helpen met van alles en nog wat. Hierbij kwam ik ook altijd bij Jack Kennedy uit. Ik heb nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Hoewel hij geen sterke gezondheid had, en altijd het voorbehoud maakte dat hij moest afzeggen wegens ziekte, liet hij nooit verstek gaan en stond hij in weer en wind aan de finish om de binnenkomende lopers te registreren en te helpen de uitslag vast te stellen.

In 2002 werd Jack Kennedy tot erelid uitgeroepen van AV’23. Als


toenmalig voorzitter mocht ik hem dat vertellen. Ik heb zelden iemand zo verbaasd en verrast zien kijken als Jack op dat moment. Het tekent zijn bescheiden aard. De laatste jaren was hij niet zo vaak meer op de club te zien. Zijn gezondheid liet hem te vaak in de steek. Afgelopen zaterdag is hij na een kort ziekbed overleden. Een bescheiden, maar betrokken en trouw clublid is niet meer: we zullen hem missen.

De crematie vindt a.s. donderdag 12 juli om 16.00 uur plaats in Driehuis-Westerveld.