Geen Olympische Spelen voor Job Geerds

Door: Guus Mater. Foto: Rogier Alleblas.

De olympische campagne van Job Geerds heeft geen succes gehad. Geerds gaat niet naar de Olympische Spelen in Parijs.

De tijdens de Europese kampioenschappen opgelopen blessure bleek zo ernstig, dat hij voorlopig niet aan wedstrijden kan meedoen. Op 30 juni moet aan de limiet (voor 110 meter horden 13,35 seconden) zijn voldaan.

De AV’23-er was dit seizoen tot 13,51 gekomen. Dat clubrecord liep hij op 23 mei tijdens de Heino Lipp Memorial in Jöhvi, Estland. De EK in Rome eindigde in de series bij de vijfde horde, waar hij tegen knalde met vervelende gevolgen.

De olympische droom spatte uiteen. De mri bevestigde het aanvankelijke vermoeden: gescheurde hamstring ,,Ik moet een paar maanden herstellen”, laat hij weten. ,,Dus geen olympische kans meer.”

Trouwens, dat AV’23 geen hordeloper op de Spelen heeft, is niets bijzonders, zoals de lezers van ,,AV’23 – 100 jaar liefde voor atletiek” (nog enige exemplaren te koop) weten. Bobby Mesman Schultz, vormde in 1936 (ja, ja, lang geleden) uitzondering op de regel. Hij was een goede hordeloper, maar werd geselecteerd voor de estafetteploeg 4 x 100 meter. Als reserve kwam hij niet in actie. De estafetteploeg, met AV’23-er Wil van Beveren, werd in de finale gediskwalificeerd omdat onderweg het stokje was verloren.