Jongens D maken het ontzettend spannend

door Joost Cosman (foto’s: Sjoerd de Roos)

Afgelopen zaterdag was de derde competitiewedstrijd voor junioren C & D bij ons op de baan.
De meisjes D hebben het afgelopen jaar goed gedaan. Echter een finaleplaats, een plaats bij de beste 12 teams in Nederland (van de 180), was nog niet binnen bereik. Voor de jongens was dit wel het geval. De eerste twee wedstrijden zaten zij steeds bij de beste tien teams. Dat kon dus niet meer misgaan..

Maar het eerste onderdeel: de estafette, ging mis. Ook in de herkansing lukte het niet om het stokje aan de overkant te krijgen. Frustraties, verdriet, gelatenheid bij de jongens maar ook troost van het team voor de estafettelopers die er flink doorheen zaten. Het zou een bijna onmogelijke prestatie worden om alsnog de finale te halen. Maar de puntenkanonnen van AV’23 lieten zich niet uit het veld slaan: Job sprong 4.86 meter ver en bij Diede landde de kogel pas na 8.64 meter. Het hordelopen werd overtuigend gewonnen door Job met bijna een seconde voorsprong op de nummer twee. Luka zorgde met een PR eveneens voor punten van het team. Bij het hoogspringen kwam Diede,onder luide aanmoedigingen, hoger dan ooit: anderhalve meter! Ondertussen combineerde Bram het hoogspringen met het discuswerpen. Met een prachtige worp van 22.45 meter haalde hij bij het werponderdeel veel punten binnen. Op de 1000 meter waren traditiegetrouw Daan, Tobias en Julian de snelste van AV23. Maar ook Samuel lijkt zich bij dit peloton te gaan voegen. Diede won wederom het speerwerpen met een afstand van ruim 36 meter. Maar ook Ruben, Daan en Anil maken allen ook een interessante ontwikkeling mee. Na de zomervakantie ben ik benieuwd hoe ver de speren gaan vliegen. Tot slot mochten de jongens nog sprinten. Noa en Job liepen beide onder de 11, wat supersnel is. En Boris maakte zijn belofte waar door 11.15 te lopen. Individueel allemaal mooie prestaties.

Maar wat was de teamprestaties nu waard? Was het voldoende om bij de beste 12 teams te eindigen? De uitslagen uit de rest van het land kwamen zaterdagavond één voor één online. Het leek de goede kant op te gaan. En het is bevestigt: AV’23 gaat als tiende naar de finale! Een bijzondere teamprestatie, waarbij de jongens hebben laten zien dat ze onder druk kunnen presteren. Dus op naar de finale! En daar als underdog een bekertje mee naar huis nemen.