Marathon mania bij AV23

Door: Roland van der Put

De afgelopen weken hebben meer dan 25 AV23-ers die trainen bij de groep van Jan Mens een (halve) marathon gelopen. Veel lopers hebben lang moeten wachten, en hebben ondanks alle onzekerheid toch gewoon getraind voor deze klassieke afstand. Op 17 oktober viel dan eindelijk het startschot in het Olympisch Stadion in onze eigen stad. Een week later was het de beurt aan Lee Towers om de lopers in de havenstad op te warmen. Op beide dagen waren de weersomstandigheden uitstekend om mooie tijden te lopen.

Er werden waarschijnlijk mede daardoor heel wat PR’s gelopen. Er zijn ook nieuwe clubrecords neergezet: Rene Duijvekam deed dit bij de M55 (marathon) en Ivo Pothaar bij de M70 (halve marathon). RenĂ© Wiering werd heel mooi 2e bij het NK in de categorie M50. Tot slot waren er acht debutanten op de 42.2 km. Door andere lopers en familie/vrienden/collega’s werd er flink aangemoedigd langs het parcours, en niet te vergeten was er veel steun bij onze “eigen” drankpost rond kilometer 31 zoals je hier kon lezen. Al met al was het weer een fantastische ervaring, ondanks de stramme benen na afloop.

De marathon mania is nog niet helemaal voorbij, want de komende weken zal er nog door een aantal AV23-ers gelopen worden bij de Berenloop op Terschelling en in Malaga.