Nescioloop clinics

Op zondag 16 april 2023 organiseert AV’23 de Nescioloop, een 15 km-loop over de Nesciobrug en door het Diemerpark. Er is ook een 8-km loop. De Nescioloop is onderdeel van Rondje Mokum.

Op woensdagavond 18 januari 2023 beginnen we met de gezamenlijke voorbereiding. De Nescioclinic bestaat uit dertien trainingen en wordt gegeven door onze ervaren hardlooptrainer Gerard Lijnzaad. De trainingen beginnen om 19.30 uur en vinden meestal plaats op en rond onze 400 meter atletiekbaan (Radioweg 89 in de Watergraafsmeer). Soms verlaten we de baan, bijvoorbeeld voor een “heuveltraining” op de Nesciobrug. Rond 21.00 uur zijn we klaar. Onze verwarmde kleedkamers en douches zijn open. Er zijn ook kluisjes.

De Nescioclinic is bedoeld voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om succesvol mee te kunnen doen moet je bij aanvang in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. De snelheid waarmee je dat doet is minder van belang. De trainingen zijn afgestemd op jouw eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Iedere deelnemer krijgt van Gerard een persoonlijk trainingsschema met extra opdrachten voor de rest van de week.

Deelname aan de Nescioclinic kost 100 euro, inclusief een startnummer voor de Nescioloop. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

Voor iedereen die zich aanmeldt, ligt er bij de hardloopwinkel Run-Inn Linnaeuskade 5 een paar Falke hardloopsokken klaar. Je hoeft alleen maar je naam op te geven en voor welke clinic je hebt aangemeld.