Nescioloop clinics

Op zondag 7 april 2024 organiseert onze atletiekvereniging AV23 de Nescioloop, een 15 km-loop over de Nesciobrug en door het Diemerpark. Er is ook een 8-km loop. De Nescioloop is onderdeel van Rondje Mokum (www.rondjemokum.nl). 

De beste voorbereiding
Op donderdagavond  11 januari 2023 beginnen we met de gezamenlijke voorbereiding. De Nescioclinic bestaat uit dertien trainingen en wordt gegeven door onze ervaren hardlooptrainer Gerard Lijnzaad. De trainingen beginnen om 19.30 uur en vinden  plaats op en rond onze 400 meter atletiekbaan (Radioweg 89 in de Watergraafsmeer). Soms verlaten we de baan, bijvoorbeeld voor een “heuveltraining” op de Nesciobrug. Rond 21.00 uur zijn we klaar. Onze verwarmde kleedkamers en douches zijn open. Er zijn ook kluisjes.

Op je eigen niveau
De Nescioclinic is bedoeld voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om succesvol mee te kunnen doen moet je bij aanvang in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. De snelheid waarmee je dat doet is minder van belang. De trainingen zijn afgestemd op jouw eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Iedere deelnemer krijgt van Gerard een persoonlijk trainingsschema met extra opdrachten voor de rest van de week.

Kosten en inschrijving
Deelname aan de Nescioclinic kost 120 euro, inclusief een startnummer voor de Nescioloop. Aanmelden kan via dit inschrijfformulier.

Na inschrijving ben je ook automatisch lid van de Atletiekunie en dus ook verzekerd tegen ongevallen tijdens de trainingen en de wedstrijd. 

Voor iedereen die zich aanmeldt, ligt er bovendien bij de hardloopwinkel Run-Inn Linnaeuskade 5 een paar Falke hardloopsokken klaar. Je hoeft alleen maar je naam op te geven.