NJK Dag 2 – 2 x ZILVER, 1 x BRONS

door Theo Danes


Een bomvol programma op de tweede dag van het NK junioren. Van half 11 tot half 7 kwamen er AV’23-atleten in actie op hun favoriete onderdelen. En dat leverde vandaag drie mooie medailles op. 

BRONS
Een legendarisch tweegevecht tussen Hanna Knotnerus (AV Feniks, maar vaak trainend bij AV’23) en Justine Zwier stuwde de beide dames naar de gehoopte finale en nieuwe pr-afstanden bij het hinkstapspringen: 10,81m om 10,76m, voor beiden zo’n halve meter verder dan ze ooit kwamen. Maar Tara Yoro maakte het helemaal bont: bij haar tweede hinkstapwedstrijd ooit ging ze van 10,14m pardoes naar 11,34m en dat was goed voor een bronzen medaille! Wat kan ze morgen op het verspringen?


ZILVER I
Een open strijd op de finale van de 400 meter horde bij de meisjes A en Janke Strijp was een van de kanshebbers voor het podium, zover was duidelijk. Uiteindelijk bleek er maar een sneller, dus pakte ze zilver met een prachtig nieuw clubrecord: 1:02,04s,  ruim een seconde van haar beste tijd af.


ZILVER II
Elvis Afrifa was vandaag op zoek naar de limiet voor de WJK (10,55s) en liep daarom in de series al snoeihard: 10,61s (doch teveel wind). In de finale legde hij zijn kompaan uit het Nederlands estafetteteam Joris van Gool het vuur aan de schenen, maar 0,02s scheidden Elvis uiteindelijk van het goud. 10,69s. De zilveren plak is een mooie beloning van zijn imposante sprintseizoen.


MEER MOOIS
B-juniore Racquelle Biezen verbeterde zich opnieuw met de 3-kilokogel: 13,09m en een zevende plaats vormden de kroon op prachtige reeks van stoten boven de 12 en een halve meter. Stein Glastra liep een prima NK-finale in 2:00,83, goed voor plaats 8. Waar van Johnny van Schooneveld (uiteindelijk 8e met 6,29m) en Bram van der Jagt (10e met 6,21m) misschien het meeste verwacht werd, was het Julian Record die bij het verspringen boven zichzelf uitsteeg: 6,32m en een zevende plaats. Ook op het hoogspringen toonde de meerkamper zich in vorm: hij ging feilloos over 1,92m en waagde zeer kansrijke pogingen op 1,95m: 5e! In dezelfde hoogspringwedstrijd ging Tim van der Heide ruim over 1,83m, maar op 1,86m weigerde de lat helaas te blijven liggen.

NET NIET
Oei, wat was Bram van der Jagt dichtbij een vurig gewenste medaille op de 400 meter horde. Een wonderschoon nieuw clubrecord diende echter als pleister op de wonde: 55,45s. Ook Levi Hazes was dichtbij het erepodium: 11,34s op de 100 meter was 4 honderdste te langzaam voor het brons. Voor naamgenoot Levi Engels waren de druiven zuur. Na een boemelrace op de 1500 meter werd hij vijfde in de eindsprint, waar de snelste vier door zouden gaan naar de finale.

PECHPRIJS
Ben van de Bunt ging er als een speer vandoor in zijn serie van de 100 meter, maar in de versnellingsfase voelde hij een flinke tik in zijn hamstring. Hopelijk blijkt de spier niet gescheurd. Voorspoedig herstel!

Uitslagen NJK 2016

Foto’s: Petra Kletter