Nog meer AV23 bij NK Estafette

door Peter Groen

Theo Danes schreef al over een aantal AV23-ploegen dat afgelopen weekend deelnam aan het NK Estafette bij AV Startbaan in Amstelveen. Maar er waren nóg meer AV23-leden aanwezig. Zo deed het zogenaamde Proseccoteam zaterdag al mee aan de 4x100m. Vol enthousiasme begon Jennifer Fritzsche de eerste 100m, maar viel tijdens de eerste wissel. Het stokje rolde z’n 4 meter verderop van de baan… Conclusie: Prosecco-team did not finish.
Zondag hadden we een tweede kans met de Zweedse estafette. Ik startte op de 400m en wist een aardige voorsprong te nemen. In de laatste 75m


viel die helaas weg, er waren zelfs 2 of 3 dames van andere teams die me voorbijgingen. Latoya Sweets nam het van me over en zij wist nog er één in te halen! Vervolgens nam Heleen Gorris het stokje over en zij hield de positie vast, waarna Arlette Horst finishte in een mooie tijd.

Verder had het proseccoteam zich ingeschreven voor de 4x200m, maar mocht aanvankelijk niet meedoen omdat er al teveel teams waren. Na nogal wat bidden en smeken bij het wedstrijdsecretariaat mochten we tóch meedoen, omdat er een team was uitgeschreven! Dus zo gezegd, zo gedaan: wij stonden aan de start! Nu met een andere volgorde van loopsters, maar toch was het een uitstekende 4x200m in 1.56.15!

En dan, last but not least, hadden we daar dan de 10x100m. Gezellig rommelig, maar gelukkig stond iedereen op zijn of haar plek, waardoor we toch nog een knappe prestatie hebben kunnen leveren! Met dank aan: Fabricio, Onno, Peter, Latoya, Daniëlle, Tomas, Arlette, Helmut en ojee dan ben ik er nog twee vergeten…….. Nouja, in ieder geval, het was een mooi weekend!