Woensdag 20 juli start bij ons op de baan de Halve van Amsterdam-clinic

13 trainingen voor niet-leden ter voorbereiding op de halve marathon

door Hans Hofstede

Nieuw: Gratis hardloopsokken bij aanmelding
Hardloopwinkel Run-Inn, Linnaeuskade 5, geeft een paar hardloopsokken cadeau aan iedereen die zich heeft aangemeld voor deze clinic. Even langsgaan bij de winkel op de Linnaeuskade volstaat.

De beste voorbereiding
Op woensdagavond 20 juli 2022 beginnen we met de gezamenlijke voorbereiding. De Halve van Amsterdam-clinic bestaat uit dertien trainingen en wordt gegeven door onze ervaren en gediplomeerde hardlooptrainers Noa Hoondert en Gerard Lijnzaad. Er wordt verzameld vanaf 19:15 uur bij ons clubhuis aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. De trainingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats op en rond onze 400 meter atletiekbaan. Soms verlaten we de baan, bijvoorbeeld voor een heuveltraining bij de Nesciobrug. Rond 21.00 uur zijn we klaar.

Op je eigen niveau
De Halve van Amsterdam-clinic is bedoeld voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om succesvol mee te kunnen doen moet je bij aanvang in staat zijn om tenminste 8-10 kilometer achter elkaar hard te lopen. De snelheid waarmee je dat doet is minder van belang. De trainingen zijn afgestemd op jouw eigen niveau. Je leert hoe je verantwoord en lekker kunt hardlopen. Iedere deelnemer krijgt een persoonlijk trainingsschema met extra opdrachten voor de rest van de week.

Kosten en inschrijving
Deelname aan de Halve van Amsterdam-clinic kost € 100,=, dit is exclusief een startnummer. Aanmelden kan via deze link.

Deelname aan de Mizuno Halve Marathon van Amsterdam
Aanmelding voor onze clinic verzekert je niet van een startnummer voor de Mizuno Halve Marathon op zondag 16 oktober. Daar zal je zelf voor moeten zorgen. Deelname aan de halve marathon kost dit jaar € 35,=. Aanmelden via: Mizuno Halve Marathon van Amsterdam.

Verstoring door coronamaatregelen
We kunnen nu weer behoorlijk vrij leven, maar het is niet uitgesloten dat nieuwe maatregelen nodig zijn. De eenmalige machtiging voor betaling van het cursusgeld wordt pas uitgevoerd wanneer de cursus daadwerkelijk is aangevangen. Wanneer trainingen vanwege coronamaatregelen tijdelijk worden opgeschort worden de resterende trainingen na afloop van de opschorting hervat. In de tussenliggende periode ontvangen de deelnemers een persoonlijk trainingsschema.
Bij opschorting en hervatting word je uiteraard zo snel mogelijk hierover geïnformeerd.
Mochten de resterende trainingen niet meer gegeven kunnen worden, dan vindt restitutie naar rato plaats.