Pupil van de maand april

door Andrea Aquina

Onze nieuwe pupil van de maand APRIL is Amin Lopez. Hij is voorgedragen door een van zijn trotse trainsters: Anna. En Anna is met recht trots op hem, zoals je op de jeugdpagina kunt zien heeft Amin het afgelopen jaar al een paar maal clubrecords verbeterd en hij vertegenwoordigt AV23 op vele wedstrijden. Vaak zelfs helemaal in zijn eentje. Zoals je in het interview kunt lezen, zou Amin het hartstikke leuk vinden als er meer kinderen van AV23 naar wedstrijden zouden gaan. Want het is gewoon leuk om mee te doen, en je leert er heel veel van.

Het zou eigenlijk heel mooi zijn als we iemand, een ouder bijvoorbeeld, zouden hebben die op de atletiekunie kalender leuke wedstrijden in de regio wil uitzoeken en de organisatie op zich wil nemen om te zorgen dat we daar met wat meer kinderen heen kunnen. Aankondigen maken, aanmeldingsadres zijn, trainers vragen om mee te gaan, eventueel samenrijafspraken coördineren, dat soort dingen. Een soort secretariaat pupillen uitwedstrijden dus. Meld je bij het jeudgbestuur, als je zoiets op je zou willen nemen!

Maargoed, nu eerst alle ruimte voor Amin:

Amin is dus Amin Lopez. Hij is net 11 jaar geworden, op 9 maart. En hij traint dus bij de Jongens Pupillen A2. In de maandag-vrijdag groep bij hoofdtrainers Sammie en Sjaak. Amin doet nog niet zo heel lang aan atletiek. Hij is vorig jaar begonnen als JPA1. Hij vind het heel moeilijk om de leukste trainer te kiezen. Maar hij noemt dan toch Anna en Sjaak, hoewel ze allemaal leuk zijn. En er zijn er natuurlijk ook zoveel!

Amin is een echte meerkamper, wat natuurlijk ook zo hoort bij pupillen. Het leukste onderdeel vindt hij namelijk sprint. Maar ook hoogspringen. En eigenlijk ook kogelstoten. Want daar is zijn broer heel goed en dat zou hij ook willen. En inmiddels is ook het verspringen een favoriet onderdeel. Amin heeft zich opgegeven voor de trainingspakkenwedstrijd op 1 april. Daar zullen we ook een mooie foto van maken die bij dit stukje komt. Want een mooie actiefoto hadden we nog niet.

Gevraagd naar de prestatie waarop Amin het meest trots is, zegt hij uiteraard de sprint. Want daarop heeft hij een clubrecord, en dat heeft hij ook al weer zelf verbeterd. Op 11 februari 2012 zette hij bij een indoorwedstrijd bij Ilion in Zoetermeer het indoorclubrecord op de 60m op 9.26sec. En precies een maand later op 11 maart liep hij op diezelfde afstand, ook indoor bij Atverni in Nieuwegein nog sneller: 9.20sec. Amin hoopt het record nog verder te verbeteren zodat het nog heel lang kan blijven staan!

Toen ik Amin vroeg of hij nog een leuk idee voor de trainingen of voor wedstrijden had heeft hij daar een uitgebreid antwoord op gegeven dat ik hier gewoon helemaal overschrijf: “Voor de trainingen, zou ik graag meer willen oefenen op de moeilijke onderdelen zoals hoogspringen, ook wil ik dat er minder geklierd wordt. Voor de wedstrijden zou ik willen dat er meer kinderen van AV23 bij de wedstrijden zijn, van mijn eigen groep of zo. Misschien is het ook leuk om met z’n allen naar een wedstrijd te gaan. Niet alleen bij competities. Dat is leuker. Misschien is het een idee om sommige wedstrijden uit te printen en dan mee te geven aan de kinderen of ouders dat zij kunnen inschrijven.”

Bij de vraag over het pupillenkamp had Amin trouwens ook een heel verhaal, mèt tips: “Ja ik ben vorig jaar mee geweest met pupillenkamp en ik vond het harstikke leuk. Ik vond het spel stratego in de nacht met lantarens en het douanespel ook ‘s nachts, zo in het donker, best eng hoor, maar het was heel erg leuk. Mag ik ook zeggen dat ik vond dat er wel meer eten mag worden gegeven en je moet zo lang wachten wanneer het volgende eet moment er weer is. Ik had soms nog een reuze honger en dan was er niets meer of het was op. Ik ga dit jaar weer mee op kamp. Ik zou graag willen dat wij weer het spel spelen: de strijd der kamers. Kunnen we met mooi weer gaan zwemmen of water spellen doen?”

Tot slot nog wat wetenswaardigheden over Amin’s leven buiten de atletiekbaan: Amin zit op de mr. de Jonghschool in Amsterdam. Hij hoopt later net zoals zijn oudste broer architect te worden. Op dit moment doet Amin alleen nog aan atletiek, maar hij heeft vroeger ook nog op judo gezeten. Ik hoop dat we in de toekomst nog veel van Amin gaan horen, en dat hij nog heel veel leuke sportieve jaren bij AV23 tegemoet gaat. Dankjewel Amin!