Pupil van de maand juli/augustus

door Andrea Aquina

Voor de zomermaanden juli-augustus hebben we een pupil van de maand die is voorgedragen door haar trainster Katelijne. Katelijne liet mij weten dat Daan het dit afgelopen seizoen in de wedstrijden heel goed gedaan heeft, terwijl ze nog maar pas lid is. En terecht zei ze: nu moet ik echt iemand voordragen!

Onze zomerpupil is daarom: Daan Louwerse.

Daan traint op maandag bij de B pupillen. Ze is net, op 25 juni 9 jaar geworden, en ze doet nu een half jaar aan atletiek. En dat is eigenlijk heel toevallig zo gekomen. Daan vertelt: “Ik ging bij een vriendje spelen en die ging een proefles doen, toen had ik mijn sportkleren meegenomen want misschien mocht ik wel meedoen en dat mocht en toen vond ik het heel leuk en toen mocht ik ook op atletiek.”

In dat halve jaartje heeft Daan nog geen favoriete trainer, want ze vindt alle trainers leuk. Maar ze heeft wel al een favoriet onderdeel: de 1000mtr. Dat is toch mooi bij de pupillen: ze vinden de lange afstand òf een vreselijk onderdeel, òf het leukste onderdeel dat er is!
Maar ook op de andere onderdelen heeft Daan al mooie pr’s staan:

40m – 7.3s
balgooien – 20.06m
verspringen – 3.11m
kogelstoten – 4.10m
hoogspringen – 0.95m
1000m – 4.11.6

En op de competitiewedstrijden heeft ze inmiddels ook als diverse keren op het podium mogen plaatsnemen om een medaille in ontvangst te nemen.


Als Daan zelf een training mocht geven zou ze het volgende gaan doen:

“Eerst twee rondjes inlopen, dan hoogspringen, daarna verspringen dan balgooien en dan de 1000m en dan naar huis.” Gewoon alles dus, een echt meerkamptraining.
Helaas is Daan er met de ouder-kind wedstrijd niet bij. Maar na de zomervakantie gaat ze zich vast wel heel goed voorbereiden op de clubkampioenschappen in oktober.
Daan houdt erg van sporten. Niet alleen van atletiek, maar ze doet ook nog aan voetbal en schaatsen. En ze houdt van fietsen en zwemmen, en buitenspelen en gitaarspelen. Een drukke dame dus, die Daan!

De favoriete sporter van Daan is schaatsster Ireen Wust. Ook in de zomer! Daan weet nog niet of ze deze zomer veel van de Olympische Spelen zal zien. Maar ja, er is natuurlijk ook geen schaatsen in London. Voor de winterspelen moeten we nog twee jaar wachten. We zullen zien of Daan’s sportheldin het dan goed zal doen.

Daan zit op school op de Achthoek, en ze weet nog niet wat ze later wil gaan doen, maar liefst wel “iets met sporten”. Komende zomer gaat Daan ook gewoon door met sporten. Niet op de atletiekbaan maar op de fiets: ze gaat een heel sportieve vakantie in Frankrijk houden! Daan vertelt: “Ik ga in Frankrijk van camping naar camping fietsen. Mijn verste tocht was 63 km vorig jaar in Italië toen was er een hittegolf, we gingen elkaar steeds natgooien om dat het zo warm was.” “Ik heb op mijn verjaardag een nieuwe fiets gekregen met 21 versnellingen er zit 1 groot achterblad op waardoor je heel licht kan fietsen, dan kan je een hele steile berg op fietsen.”

Daan, dat klinkt erg goed! Ik wens je een superleuke vakantie, met heel lekker weer, zodat jullie elkaar weer lekker nat kunnen gooien tussen het fietsen door. Heel veel plezier. Dankjewel voor jouw verhaal en tot ziens op de atletiekbaan!