Pupil van de maand juli

door Andrea Aquina

Pas na de ouder-kindwedstrijd stoppen we met de trainingen voor de zomervakantie. Dus voor juli is er nog gewoon een AV’23-pupil van de maand. Mag ik u voorstellen: Diede Mieras.
alt
Diede is 9 jaar oud en traint bij de jongens pupillen B op woensdag en zaterdag. David en Titus zijn de favoriete trainers van Diede, omdat zij vaak leuke dingen doen met de groep, zoals balwerpen. Als we Diede vragen of hij nog een tip heeft voor de trainingen zegt hij: " Ik wil wel vaker estafettes lopen. Dat is leuk, omdat we dat samen doen." We hopen dat de trainers ook zonder de tip alvast zijn gaan oefenen, want op 2 juli kunnen we Diede als 2e loper bewonderen bij de 4x40m van de jongens pupillen B.

Diede is zelf het beste in verspringen en rennen, dus dat vindt hij natuurlijk ook de leukste onderdelen. Diede heeft onlangs op onze eigen baan met de 2e competitiewedstrijd meegedaan. Het was zeker niet de eerste keer dat Diede meedeed aan een wedstrijd, maar deze keer verraste hij wel iedereen door zowel in de meerkamp als op de 1000 meter het zilver op te eisen, met prachtige prestaties: de 1000mtr ruim onder de 4 minuten, bijna 30mtr met balwerpen en 6,8s op de 40mtr. Van dat laatste pr zegt Diede zelf dat dat nog wel sneller kan, omdat hij nog niet zolang rent.
Voor de ouder-kind wedstrijd op 16 juli moet Diede zijn ouders nog even porren: "Ik ga pappa vragen, want die heeft de langste benen!" vertelt hij.

Naast atletiek zit Diede ook nog op voetbal en speelt hij piano. Hij wil misschien wel atleet worden, of pianist! Maar voorlopig fietst Diede nog wel even elke dag maar liefst bijna een half uur naar de Geert Groote school in Zuid.

Diede, we wensen je 2 juli met de 3e competitiewedstrijd bij ATOS heel veel succes en hopen je nog vaak op de baan en natuurlijk ook op dat mooie podium terug te zien!