Sponsors gezocht

door de sponsorcommissie - Monique Admiraal, Sandra Verkruisen, Levi Hazes en Bart Boevink

De contributieverhoging die per 2019 noodzakelijk is, was aanleiding om met een klein groepje te onderzoeken hoe AV’23 meer inkomsten kan halen uit sponsoring. Dit groepje is de basis geworden voor een ware sponsorcommissie die er niet tegenop ziet om actief sponsors te gaan benaderen die specifieke doelen van AV’23 financieel of in natura willen ondersteunen.

Voor 2019 zijn de volgende doelen gekozen:

  • dekking vinden voor de kosten van de training in de Indoorhal Ookmeer voor de junioren en topsportatleten: € 900,-
  • dekking vinden voor de kosten van de specialisatietrainingen voor pupillen, junioren en topsportatleten: € 2.000,-

 

Bedrijfssponsoring

Als tegenprestatie bieden we sponsors aan om een reclamebord te plaatsen langs onze atletiekbaan en/of hun logo en een weblink op onze website en facebook. Ook een logo op bijvoorbeeld de trainingsjacks van de topatleten of wedstrijdlopers is mogelijk. We kunnen bedrijven tevens loopclinics of toegangskaarten voor NK atletiek bieden voor hun medewerkers of relaties. De mogelijkheden zijn te vinden in de factsheet.

Om de sponsoring tot een succes te maken hebben we de hulp van iedereen, leden en niet-leden, nodig. En daarvoor willen we een beroep doen op jullie persoonlijke netwerk. Ken je bedrijven waarvan je denkt dat zij wellicht geïnteresseerd zijn om sponsor van AV’23 te worden, omdat zij net als wij binding hebben aan Amsterdam-Oost inclusief IJburg, Diemen, Duivendrecht of Weesp, of omdat ze een link hebben met sport en gezondheid of op welke manier dan ook? Laat ons dit dan weten en neem contact op met verenigingsmanager@av23.nl.

 

Vacature sponsorcommissie

Op korte termijn zoeken we ook gedreven vrijwilligers die zich in willen zetten als lid van de sponsorcommissie en samen met de verenigingsmanager het sponsorbeleid professioneel willen uitdragen. Meer informatie over de taken van een sponsorcommissie is opgenomen onder de vrijwilligerstaken of vind je via deze link. Het succes staat en valt bij het enthousiasme en de tijd die we met elkaar kunnen vinden om sponsors aan ons te binden. Met zo’n gezellige en sportieve vereniging moet dit toch lukken!

 

Vrienden van AV’23

We starten daarnaast met het in leven roepen van een “Vrienden van AV’23”. Hierbij vragen we leden en niet-leden om een structurele donatie te doen. Dit kan op de volgende manieren:

  • particulieren: door een ‘Overeenkomst periodieke gift’ aan te gaan met AV’23. Dit houdt in dat je minimaal 5 jaar lang een donatie van minimaal € 100,- geeft. Door deze constructie is de gehele donatie fiscaal aftrekbaar en stopt de verplichting in geval van overlijden. Het belastingvoordeel is afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Meer informatie is te vinden op de site van de Belastingdienst.
  • particulieren: door een algemene gift van minstens € 100 voor tenminste 3 jaar bij te dragen aan de ‘Vrienden van AV’23’. U kunt deze giften eveneens opnemen bij uw belastingaangifte, maar hierbij dient u rekening te houden met een drempel van 1% van uw drempel inkomen met een minimum van € 60.
  • bedrijven: indien u geen interesse heeft in een reclamebord of shirtsponsoring, maar AV’23 wel wilt steunen kunt u zich aansluiten bij ‘Vrienden van AV’23’ door minstens 3 jaar lang tenminste € 100 bij te dragen. Deze bijdrage geldt als algemene sponsoring onder bedrijfskosten.

De ‘Vrienden van AV’23’ kunnen een eervolle vermelding krijgen op de website van AV’23. Daarnaast organiseren we een speciale jaarlijkse benefietavond waarvoor de vrienden van AV’23 natuurlijk een VIP uitnodiging ontvangen. Jaarlijks zal een specifiek doel vastgesteld worden voor de vrienden van AV’23. In dit eerste jaar zal dit de eerder genoemde specifieke doelen zijn, totdat deze doelen gehaald zijn. In dat geval zal een nieuw doel gecommuniceerd worden met de vrienden van AV’23.

Als u toe wilt treden tot de ‘Vrienden van AV’23’, vul dan het inschrijfformulier in. Dan neemt de verenigingsmanager in samenwerking met de sponsorcommissie i.o. contact met u op.

 

Evenementensponsoring

Hoewel AV’23 tot nu toe nog geen sponsorcommissie had, hebben de organisatoren van de Middenmeerloop (oktober) en Nescioloop (april) al vele jaren hun netwerken gebruikt om sponsors aan hen te binden. In overleg met de organisatoren gaan we onderzoeken of we de sponsors nog meer kunnen bieden.

 

Sponsorkliks

AV’23 doet sinds november 2019 mee met ‘Sponsorkliks’. Daarmee kan iedereen die AV’23 een warm hart toedraagt de vereniging GRATIS sponsoren. Onderaan op de website van AV’23 staat een Sponsorkliks-figuurtje. Als je daarop klikt verschijnt er een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij één van deze bedrijven levert jouw sponsordoel een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra. Ga dus de volgende keer dat je iets online wil kopen eerst naar sponsorkliks.com.
Doe hetzelfde als je uit eten gaat, een pizza wilt laten bezorgen of een reis boekt. Via de AV’23 sponsorkliks kun je terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.

Deel de link in je netwerk en vraag hen ook voor AV’23 via Sponsorkliks te webshoppen. De opbrengst is zelf te volgen.

 

Grote Clubactie

De Grote Clubactie wordt jaarlijks ingezet om minimaal € 3.500 op te halen voor de jeugdafdeling van AV’23. Hiermee wordt onder andere de Sinterklaastraining mee gefinancierd en alle deelnemende jeugdleden die minimaal 10 loten verkopen krijgen een mooie AV’23 gadget. De Grote Clubactie loopt van circa 15 september tot circa 15 november. Leden kunnen via het lotenboekje en online loten verkopen voor € 3 per stuk waarvan 80% ten gunste komt aan AV’23. Sinds een aantal jaar verkopen we in deze periode Superloten. Deze zijn € 150,- en de koper krijgt hiervoor 50 loten. Als tegenprestatie mag de Superlotkoper reclame maken op de website en Facebook en wordt in de jeugdnieuwsbrief aandacht geschonken aan de kopers. Superlotkopers kunnen de kosten aftrekken als bedrijfskosten.

We zoeken elk jaar bedrijven die één of meer prijsjes beschikbaar willen stellen aan de grootste lotenverkopers van AV’23. Deze prijsjes worden na de Sinterklaastraining uitgedeeld. Gedurende de verkoopperiode is er etalagereclame voor de bedrijven op de prijzenposters en is er aandacht voor de bedrijven in de jeugdnieuwsbrief en berichten op de website en Facebook.