Te licht bevonden

Afgelopen zondag stond er in Zoetermeer veel op het spel voor de competitieploegen van AV’23. De mannen wilden zich op deze promotie-/degradatiewedstrijd handhaven op het hoogste niveau, de dames hadden op basis van hun resultaten uit het voorseizoen een goede kans om volgend jaar ook bij de beste 8 teams van Nederland te horen. Maar het mocht in beide gevallen niet zo wezen en een eenduidige reden daarvoor is er niet. Net te smalle ploeg? Afwezigen? Niet fit? Onderschatting? Niet in vorm? Onverwachte (en vaak oneerlijke) huurlingen bij de concurrentie? Teveel vakantie gevierd? Lichte blessures? Allemaal een beetje waar en zo kon het gebeuren dat met een blik op de tussenstanden de teamgeest waar AV’23 zo om bekend staat een beetje uit de ploegen verdween.
Welke prestaties sprongen erbovenuit? Bram van der Jagt liep in de overgelopen serie (horde 9 stond de eerste keer te dichtbij..) een persoonlijk record op de 110 meter horde: 15,54s. De speer van Floris Aarts landde na een uitstekende 58,40m en zijn kogel zelfs na een pr-afstand van 13,10m. Gianluca Assorgia liep een bewonderenswaardige dubbel met 4:07 op de 1500 en 15:26 op de 5000 meter. Ook het debuut op de loodzware steeple chase van Koen van den Hoven verdient applaus. Cindy Teeven sprong net als Koen zevenmaal dapper de waterbak in, maar dan voor de damesploeg. Mathilde Bakker vloog met behulp van een polsstok wederom over pr-hoogte 2,80m en Racquelle Biezen slingerde haar 4-kilokogel voor het eerst over de 30 meter: 30,52m is een nieuw clubrecord bij A-junioren!

Een reuzegroot voordeel van de ietwat teleurstellende uitslag is dat volgend jaar de heren en dames gezamenlijk in de eerste divisie uitkomen. Sowieso 3 wedstrijden met z’n allen de competitie beleven in plaats van dat gescheiden gedoe van de afgelopen jaren. En misschien wel een vierde wedstrijd in september. En dan samen promoveren, hatsjekidee!

Uitslagen AV’23.