Zon, goud, zilver en brons

Een prachtige nazomerdag bij de finale van de pupillencompetitie in Haarlem.

De AV’23 atleten en hun supporters verzamelden zich om 10 uur voor het defilé, een kleurrijke stoet met wapperende vlaggen, waarbij iedere club een ronde liep op de baan. AV’23 kwam uit met zeven pupillenteams die zich geplaatst hadden voor de finale. Om 11.00 was het startsein voor de estafettes, waar onze atleten meteen konden laten zien hoe snel ze waren. Daarna was het voor sommige teams wel een paar uur wachten voordat het volgende onderdeel begon. Maar wachten is niet erg, de kinderen speelden met elkaar, renden rond en hadden pret. Ook de ouders hadden het erg gezellig, dronken thee en koffie en aten druiven (met pitjes) uit de tuin van de opa en oma van Joris.

Aan het einde van de lange mooie dag kwam de prijsuitreiking met voor onze club goede resultaten.

Goud was er voor de individuele prestaties van Benthe de Jong (meisjes mini) en Joris Mantel (jongens A1). Joris wist het voor iedereen spannend te houden, maar kon met drie punten voorsprong net winnen van de nummer twee door zijn supersnelle sprint op de 60 meter (8,97 sec).

Zilver was er voor Chiara Bernard (meisjes mini), Benjamin Miedema (jongens C) en Nehissa Hendriks (meisjes A2). Nehissa behaalde een PR op hoogspringen door voor de afwisseling eens een Schotse sprong toe te passen (1,25 meter).

Lucy de Kruif behaalde een knappe vijfde plaats bij de meisjes B. Voor de individuele prestaties zijn er medailles voor de nummer één tot en met vijf. Dus ook zij ging met een mooie medaille naar huis.

Brons was er voor het team van de jongens mini (Nathan Griffioen, Cas Rietveld, Fedja Sutorius en Olli Igesz) die met z’n vieren op het podium mochten staan.

Het team van de meisjes mini behaalde zelfs goud. Dat kan bijna niet anders met drie jongedames Benthe de Jong, Chiara Bernard en Olivie Mensing van Charante, die al nummer één, twee en vier waren. Maar ook de andere meiden (Sarah Huitema en Charlotte Roeland) hebben deze gouden plak voor het team meer dan verdiend. Een sterke groep mini meisjes, dat belooft veel voor de toekomst.

Tot slot waren er nog een paar houten plakken voor de teams van de jongens C en de jongens A1. Iets harder trainen of iets meer geluk en dan komen ze volgend jaar wel in de top drie.