Waterballet tijdens de Arena Games

door Anna Goede

Zondag 8 juli deden vijf AV ’23-ers mee met de Arena Games in Hilversum. Ze trokken zich niets aan van de regen die met bakken uit de hemel kwam en namen drie bronzen medailles mee naar huis.

Sander Stok opende de dag met kogelslingeren en werd derde met één geldige worp van 54,80m. Over de andere worpen was Sander ook zeer tevreden, helaas landden die buiten de sector en landde Sander bij een van zijn poginen zelf verder dan zijn kogel. Ook een bijzondere prestatie. Een dag eerder was onze grote werper al 2de (gewichtslingeren) en 3de (driekamp) geworden bij de Duitse Kampioenschappen Rasenkraft.

Na Sander was het de beurt aan Anna Goede. Zij werd met discuswerpen zesde met een worp van 35,82m. Komend weekend gaat zij zich revancheren tijdens de Eef Kamerbeek Games in Eindhoven.

Bram Teunisse liep ondanks de tegenwind een degelijke 11,62s op de 100 meter.

A junior Sjaak Hoogstraaten liep een bijzondere 800 meter race. Hij hield zich de eerste ronde in en liep zijn eigen tempo. Terwijl zijn tegenstanders moe werden versnelde hij en haalde ze in de laatste bocht één voor één in. Sjaak won zijn serie in een pr van 1.54.27 en bemachtigde daarmee ook een bronzen medaille.

A juniore Tessa Strijp maakt het rijtje medaillewinnaars compleet. Ze liep de 400 meter in de snelste serie en eindigde met een nette tijd van 58.14s op de derde plaats.

Coach Els van Noorduyn was de héle dag aanwezig onder haar paraplui. Brenda Baar was aanwezig met een eretaak, zij was gevraagd om de beste dagprestatie te bepalen.